EM fodbold

Danmark vil være en sten i skoene på englænderne

Den danske lejr har en mission om at få Wembley til at tie stille onsdag aften i forbindelse med EM-semifinallen mellem Danmark og England.

- Football's coming home!

Glosen er velkendt i fodboldmiljøet, og i England er det et symbol på, at EM-trofæet kommer hjem til det land, der opfandt fodbolden.

Englænderne skråler i disse tider med på det legendarisk nummer Three Lions, og i England er der dømt fodboldfest med en semifinale på Wembley som hjemmebanehold.

England bliver ligeledes i massivt overtal på tilskuerrækkerne onsdag aften, og derfor vil man i den danske lejr gerne være holdet, der slutter den engelske folkefest.

- Jeg ved ikke, om vi vil være en partykiller. Det er, hvordan man ser på det. Jeg tror, det vil sætte gang i gaderne igen i Danmark, hvis vi vinder på Wembley. Det er i hvert fald sådan, vi ser på det.

- Vi vil gerne holde gang i fodboldfesten, der raser i Danmark. Jeg kan ikke se noget bedre, end hvis vi kunne være en sten i skoen på England, siger Jannik Vestergaard på søndagens pressemøde.

Vil få Wembley til at tie stille

Netop det faktum, at englænderne får stor hjemmebanefordel, har fyldt meget. De strikse britiske myndighedsrestriktioner betyder, at danske fans ikke kan tage til England og se kampen.

Det er en skam, fortæller Kasper Hjulmand, men det giver også en form for motivation.

- Vi er glade for, at der er folk på Wembley, og at der er fans tilbage på stadion. Vi havde elsket, at halvdelen af stadion havde været rødt og hvidt. Det havde været tilfældet, hvis vi kunne, så havde vi haft tusindvis af fans i London. Det kan jeg garantere for.

- Men når det ikke kan lade sige gøre, så har vi alle sammen oplevet tomme stadions, så det skal vi huske på. Så vores motivation er at få Wembley til at tie stille, siger den danske landstræner.

Onsdagens semifinale bliver dog ikke helt uden danske tilskuere.

Søndag er meldingen, at minimum 2000 danskere bosiddende i England har ønsket billet til kampen.

Opgøret bliver fløjtet op onsdag aften klokken 21.