EM fodbold

Derfor tog Hjulmand langærmet trøje på i pausen

Kasper Hjulmand tog en særlig trøje på i pausen, men det var ikke fordi, han troede, den ville bringe Danmark lykke.

En langærmet trøje i over 30 graders varme kan virke som et svedigt projekt.

Derfor undrede det måske mange foran tv-skærmene, at Kasper Hjulmand kom ud til anden halvleg med en sort trøje på.

Kasper hjulmand forklarer, at det ikke skyldes, at trøjen er lykkebringende, som han ellers tidligere har fortalt. Den langærmede trøje kom på, da spillerne havde et problem med den hvide polo, som Hjulmand bar på sidelinjen i første halvleg.

- Da jeg kom ind til pausen, sagde spillerne, at de nogle gange troede, at jeg var en spiller. Jeg havde slet ikke tænkt over, at jeg stod i hvidt, og at vi spillede i hvidt. Der var nogle, der tog fejl og en gang imellem troede, at det var Mæhle. Det var for, at spillerne kunne se forskel på mig og de andre, forklarer Hjulmand efter kampen på en pressemøde.

Kasper Hjulmand har tidligere haft trøjen på i sejrene mod Rusland og Wales.

Men mon ikke den kommer med på bænken?

Kasper Hjulmand om sin lykketrøje

Trøjen skal med til Wembley

Selvom lykketrøjen i kampen mod Tjekkiet fik en mere praktisk betydning, har den stadig en særlig betydning for Hjulmand.

- Det gik jo meget godt, og jeg gør altid alt for at bryde de der mønstre. Hvis jeg fanger mig selv i at starte med at blive overtroisk, prøver jeg at gøre alt, hvad jeg kan, for at skære det over, fordi det er noget pjat, siger Hjulmand.

- Men trøjen var med, og vi vandt igen. Så det kan godt være, at den skal med til Wembley, på trods af at jeg gerne vil være fri for sådan nogle overtroiske ting. Men mon ikke den kommer med på bænken?

Takker for opbakning

Landstræneren benyttede også pressemødet til at sende en tak til de danske fans, der har støttet landsholdet hele vejen, og han er glad for at kunne belønne de danske tilhængere med den første semifinalebillet i 29 år.

- Jeg er superstolt over at være i en semifinale med det her fodboldhold, som er et fantastisk hold, siger Hjulmand.

- Kæmpestor tak for den opbakning - den har givet os vinger. Vi er glade for at give noget tilbage til alle de danskere, der har fulgt med derhjemme og er gået rimelig meget amok i hele landet.

Onsdag spiller Danmark EM-semifinale på Wembley, hvor de møder England.