EM fodbold

England har ikke glemt, hvordan det gik mod Danmark

Den engelske landstræner Gareth Southgate og stjernen Harry Kane tager ikke let på EM-semifinalen mod Danmark.

På papiret er Danmark kæmpe underdogs, når landsholdet løber på banen onsdag aften.

Her lægger Wembley græs til EM-semifinalen mellem Danmark og England, og ifølge bookmakerne får man helt ned til odds 1.30 for engelsk avancement.

Helt åbenlyst ser vi nu frem til en vanskelig modstander i Danmark, som har deres egne positive ting kørende

Harry Kane, engelsk landsholdskaptajn

Der er altså ikke mange, der tror på en dansk sejr. Men historikken er faktisk på danskernes side, da England ikke har vundet over Danmark siden 2014. I 2020 mødtes de to nationer to gange, og her husker vi nok alle sammen, hvordan det gik.

- Danmark er først og fremmest et godt hold. Vi spillede mod dem to gange i Nations League sidste år, og vi vandt ikke en eneste af dem. En uafgjort og et nederlag, siger landholdsanfører Harry Kane og bliver fulgt op af landstræneren.

- Vi ved, vi havde to kampe mod dem i efteråret. Og jeg er klar over, hvor godt et hold de var inden. Og det har de bevist igen i den her turnering, siger Gareth Southgate på pressemødet efter lørdagens kvartfinale.

I september 2020 spillede Danmark og England 0-0 i Nations League, og en måned senere drog det danske landshold til England og vandt 1-0 på Wembley i samme turnering.

Sejren i oktober blev grundlagt af en Christian Eriksen-scoring efter en halv times spil, hvor Harry Maguie netop var blevet udvist.

'En vanskelig modstander'

Historikken kombineret med danskernes vej til semifinalen betyder også, at Harry Kane forventer en rigtig svær kamp.

- De er kommet tilbage efter en svær start, og siden da har de opbygget et momentum. Vi ved, det bliver en svær kamp, og vi ved, vi skal være 100 procent klar. Men vi ved også, at hvis vi gør det rigtigt og spiller, som vi kan, så har vi en god mulighed for at nå finalen. Det er der, vores fokus er, og det er det, vi gerne vil opnå.

- Vi tager det skridt for skridt, men så langt så godt. Men helt åbenlyst ser vi nu frem til en vanskelig modstander i Danmark, som har deres egne positive ting kørende, som vi bliver nødt til at være klar til, siger Harry Kane.

Harry Kane er ikke den eneste i den engelske lejr, der fremhæver episoden med Christian Eriksen og det efterfølgende momentum, det har skabt hos danskerne.

Danmark rider på en bølge

Det har landstræner Gareth Southgate lige så stort fokus på.

- De rider helt åbenlyst på en bølge af følelser, efter hvad der skete med Christian. Og det forstår man godt.

- Så det bliver en fantastisk kamp at være en del af. Vi har mere erfaring som gruppe i de her slags kamp, og individuelt har spillerne mere erfaring i disse kampe, og det bliver helt sikkert en fordel. Og det skal vi gøre onsdag aften, siger han på pressemødet.

England går ind til semifinalen med masser af selvtillid.

Lørdag aften knuste Harry Kane og kompagni Ukraine med 4-0, og englænderne kan stadig bryste sig af at være turneringens eneste hold, der endnu ikke har lukket et mål ind i løbet af slutrunden.

Danmark og England spiller onsdag aften klokken 21.