Fodbold

Henrik Larsens legendariske trøje stjålet fra EM-udstilling

- Den trøje skal bare tilbage, siger EM-topscoreren fra 1992.

Henrik Larsen er vred.

Den legendariske landsholdsspiller blev topscorer ved EM i 1992 ved at score tre vigtige mål mod Frankrig og Holland undervejs mod den danske EM-triumf.

De landsholdstrøje med nummer 13, han spillede i mod Frankrig, er blevet stjålet fra den udstilling om EM 1992, som har været Danmark rundt i forbindelse med den aktuelle slutrunde.

- Da jeg i dag er inde på Ofelia Beach, for at se udstillingen sammen med min familie, er den væk. Folk dernede fortalte, at den var blevet stjålet, siger Henrik Larsen til TV 2. Så sent som for en måned siden så han trøjen, da han var i Go' Morgen Danmark i forbindelse med et indslag fra udstillingen.

Udstillingen fra EM 1992 rummer også den pokal, Danmark fik som vinder af EM og en række andre effekter. Den blev etableret af blandt andet tidligere pressechef i DBU Frits Ahlstrøm i 2017 i forbindelse med markeringen af 25 året for EM-triumfen.

Frit lejde

Nu efterlyser Henrik Larsen trøjen på Facebook.

Henrik Larsen tilbyder også gerningsmanden til tyveriet frit lejde, hvis han afleverer trøjen - personligt til EM-topscoreren eller til DBU.

- Det er ikke utænkeligt, at der er nogen der har været halvfulde. Så kan det jo ske. Man kan have begået en dumhed. Bare den kommer tilbage, siger Henrik Larsen.

- Trøjen er nem at kende, for min autograf sidder bag på den ene skulder, siger han.

Henrik Larsens trøje nummer 13 var udstillet på EM '92-museet, der de seneste måneder har rejst land og rige rundt.
En skuffet Henrik Larsen konstaterer søndag, at trøjen er blevet stjålet.

Henrik Larsens opslag på Facebook i dag er allerede søndag aften delt mere end 120 gange.

- Der er allerede mange der har delt det, og det er kommet langt ud. Så jeg håber vi sammen kan hjælpes om at få trøjen tilbage hvor den hører hjemme, siger Henrik Larsen.

Meldt til politiet

Lene Kryger Pedersen, projekteder hos EURO 2020, der står bag EM-slutrunden, bekræfter tyveriet af trøjen, som er den trøje han spillede med mod Frankrig på billedet over artiklen.

- Tyveriet er anmeldt til politiet, siger hun til TV 2.

Hun oplyser, at tyveriet skete i løbet af den første uge af EM-slutrunden, og at det blev anmeldt til politiet nogle dage efter det var blevet opdaget at trøjen var væk.

Trøjen var ellers godt sikret.

- Den var rammet ind bag en glasplade, der var skruet fast til væggen. Det er åbenbart lykkedes nogen at løsne skruerne og trække trøjen ud, skriver Frits Ahlstrøm i en mail til TV 2.