EM fodbold

Storbritannien afviser særadgang for danske fans

Ender Danmark i EM-finale, får 1000 danskere adgang til Wembley. Men briter nægter samme model til semifinale.

Når det danske fodboldlandshold skal spille mod England på Wembley i London onsdag, vil de britiske myndigheder ikke tillade adgang for danske tilrejsende fans.

Det oplyser Udenrigsministeriet søndag.

- Den danske ambassadør i London har været i kontakt med de britiske myndigheder, men de afviser at lave en tilgang for semifinalen som den, der laves for finalen, lyder det i et skriftligt svar til Ritzau.

I et skriftligt svar til TV 2 uddyber Udenrigsministeriet.

- De britiske myndigheder har indført skrappe indrejserestriktioner og karantænekrav, som ikke gør det muligt for danskere at rejse ind og overvære kampen på onsdag. Det samme har været tilfældet for Tyskland, Tjekkiet og Kroatien, da de spillede på Wembley, skriver Udenrigsministeriet i en mail til TV 2.

- Det skyldes de britiske myndigheders ønske om at sikre en sundhedsmæssig forsvarlig afvikling af EM i lyset af coronasituationen, hvor der i Storbritannien er udbredt forekomst af deltavarianten, skriver Udenrigsministeriet.

Ti dages karantæne

Skrappe britiske coronarestriktioner betyder, at der er krav om ti dages karantæne ved indrejse, også selv om man er vaccineret.

Derfor er landsholdet afhængigt af støtte fra danskere bosat i Storbritannien. De har mulighed for at få del i 5000 billetter, som Dansk Boldspil-Union (DBU) råder over.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har dog lavet en særaftale med de britiske myndigheder om tilrejsende fans ved finalen.

Hvis Danmark spiller sig videre til EM-finalen, kan 1000 tilrejsende fans dermed få adgang til Wembley.