EM fodbold

Dolberg som EM-topscorer? - Jeg giver det et skud

Kasper Dolberg mangler to mål for at indhente Cristiano Ronaldo og Patrik Schick på EM's topscorerliste.

Med tre mål i knockoutfasen har Kasper Dolberg efter et målløst gruppespil bragt sig selv i spil til titlen som EM-topscorer.

De fem spillere, der har scoret flere mål end Dolberg, er nemlig ude af turneringen.

Det gælder Cristiano Ronaldo og Patrik Schick med fem mål hver, samt Karim Benzema, Romelu Lukaku og Emil Forsberg med fire mål hver.

- Jeg vil da give det et skud, siger Dolberg adspurgt om muligheden for at blive topscorer.

- Jeg prøver at score så mange mål, jeg kan, så må vi se, hvad det rækker til, siger han.

Med bare en scoring mere vil han snuppe titlen som den mest scorende dansker i EM-historien. Lige nu deler han den med Frank Arnesen, Henrik 'Store' Larsen, Brian Laudrup og Jon Dahl Tomasson, der også alle har lavet tre EM-mål.

- Den titel ville da være fed at have, siger angriberen, som kommer fra Voel.

To mål mere under EM vil gøre Dolberg til delt turneringstopscorer udelukkende målt på antallet af mål.

Dolberg fyldt med selvtillid

I forhold til at blive turneringens officielle topscorer differentierer Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) spillerne med samme antal mål ud fra følgende kriterier: Antal assist under EM, antal spillede minutter og antal mål i EM-kvalifikationen.

På grund af sit ene måloplæg i turneringen er Cristiano Ronaldo derfor officielt den foreløbig topscorer, selvom tjekkernes Patrik Schick har scoret lige så mange mål.

Kasper Dolberg indledte EM-slutrunden som bænkevarmer. Siden greb han chancen med to fuldtræffere i ottendedelsfinalen mod Wales, og i lørdags scorede han Danmarks andet mål i 2-1-sejren over Tjekkiet i kvartfinalen.

Det har givet ham stor selvtillid før onsdagens EM-semifinale på Wembley mod England.

- Det har givet selvtillid, at jeg er kommet ind og har scoret. Det er det, jeg har siddet og ventet på ude på bænken. Jeg ville ind og gøre en forskel. Så jeg har bare kløet på, og det har så resulteret i tre mål, og det er jeg selvfølgelig glad for.

- Når man scorer mål, giver det noget selvtillid, og det giver måske også en bedre følelse før den næste kamp. Det prøver jeg at tage med, og jeg vil udnytte det så meget som muligt. Men man skal også tænke på mange andre ting, når man går ind til en kamp, end at man scorede i den seneste kamp, siger Kasper Dolberg.

Han påpeger også, at han ikke er den eneste danske spiller, der er startet EM som reserve, men er endt som en vigtig figur på banen.

- Jeg synes egentlig, at det har været sådan for en del spillere. Dem, der har fået chancen, har givet den gas og gjort det mega godt. Vi så det også med Mikkel Damsgaard, inden jeg fik chancen.

- Man kan altid stole på, at alle giver den 100 procent gas på det her hold. Når man kombinerer det med en masse kvalitet, som vi også har, får man en god kombination, siger Dolberg.