Højbjerg kunne ikke holde masken, da Schmeichel svarede engelsk journalist igen

Den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel ville ikke acceptere en engelsk journalists spørgsmål med en faktuelt forkert præmis.

Kasper Schmeichel er kendt for at have styr på målmandsgerningen, men han har i den grad også styr på sine historiske fodbold-fakta.

Det beviste han på tirsdagens danske pressemøde forud for EM-semifinalen mod England.

En engelsk journalist spurgte den danske landsholdsmålmand, hvad det ville betyde for ham at knuse Englands drøm om at "bringe trofæet hjem".

Kasper Schmeichel forstod formentlig godt pointen, men han lod ikke journalisten slippe så let.

Journalist: - I kender frasen ’It’s coming home’. Hvad vil det betyde for jer at forhindre ’det’ (trofæet, red.) fra at komme hjem?

Schmeichel: - Har det nogensinde været hjemme? Har I nogensinde vundet det?

Journalist: - I 1966 var det hjemme.

Schmeichel: - Men var det ikke VM?

Mens ordudvekslingen stod på, sad Schmeichels landsholdskammerat Pierre-Emile Højbjerg ved siden af. Og han kunne ikke holde smilet tilbage.

Baggrunden for Schmeichels kække modsvar er, at England aldrig har vundet EM. I 1966 vandt de VM, men nu er det jo altså EM, de to hold er i færd med.

Har ikke brugt tid på at tænke på England

Efter den morsomme korrespondance mellem landsholdskeeperen og journalisten, svarede Kasper Schmeichel seriøst på spørgsmålet.

Her forklarede han, at han ikke har skænket England en tanke, og at det er de danske fans, der fylder i hans bevidsthed.

- For at være ærlig har jeg ikke brugt tid på at tænke over, hvad det vil betyde at stoppe England, mere end hvad det vil betyde for Danmark at vinde. Jeg fokuserer meget lidt på det engelske landshold. Det betyder ikke noget for mig.

- Jeg tænker på, hvad det vil betyde for vores land derhjemme. Den glæde det vil bringe i et land med kun 5,5 millioner indbyggere at være i stand til at gøre noget som det – at konkurrere med de hold, vi konkurrerer med. Så der er ikke mange tanker på Englands følelser i det her, siger Schmeichel.

På aftenens pressemøde med det engelske landshold blev anfører Harry Kane spurgt ind til Schmeichels kække svar. Og han måtte selvfølgelig give sin Premier League-kollega ret.

- Han har da ret på den måde, at det ikke er kommet hjem i forhold til denne turnering. Vi er i en god position; to kampe fra det. Det er vigtigt, at vores fokus er på os selv, og hvad vi kan gøre. Gør vi tingene rigtigt, bør det være nok til at få os over målstregen, siger Harry Kane.

- Vi har en god chance for at gøre det i år. Vi tager på ingen måde let på Danmark som modstander.

Danmark og England spiller EM-semifinale på Wembley i London onsdag klokken 21.00.