EM fodbold

- Det er den hårdeste kamp, jeg har spillet

Leonardo Bonucci og Italien er klar til EM-finalen efter en dramatisk semifinalesejr over Spanien.

Der skulle spilles 120 minutters fodbold og afvikles en straffesparkskonkurrence, før EM-finalens første deltager blev fundet tirsdag aften.

Italien trak det længste strå efter en tæt kamp mod Spanien og skal nu møde enten Danmark eller England i finalen søndag.

Inden italienerne når så langt, skal der dog først restitueres, for kampen mod Spanien var særdeles udmattende. Det fortæller den italienske forsvarskrumtap Leonardo Bonucci ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det her er den hårdeste kamp, jeg nogensinde har spillet.

- Jeg lykønsker Spanien, for det, de har vist, men igen viste dette italienske hold hjerte, beslutsomhed og evnen til at kæmpe sig igennem svære momenter.

- Sejren, man må lide for, er altid den, man nyder mest.

Italien ventede bare, mener Enrique

Den ordinære spilletid endte 1-1 efter mål af først Federico Chiesa og derefter Álvaro Morata. Der blev ikke scoret i den forlængede spilletid, og så skulle der altså en straffesparkskonkurrence til for at finde vinderen.

- De (Italien, red.) ventede bare på at komme i straffesparkskonkurrence i den forlængede spilletid, mens vi kunne have spillet en halv time mere, siger den spanske træner Luis Enrique.

- Vi kan være glade og stolte over, hvad vi har vist. Vi blev ved med at spille på vores måde.

Begge hold startede med at brænde i straffesparkskonkurrencen, inden Gianluigi Donnarumma på det fjerde spark reddede Alvaro Moratas forsøg, hvorefter Jorginho stensikkert sendte Spanien ud i mørket.

- Da Locatelli brændte det første straffespark var alle rolige, mens folk sagde til hinanden, at vi stadig kunne gøre det. Vores gruppe hjalp hinanden til sidst, siger Italiens Federico Chiesa efter kampen ifølge Reuters.

- Spanien var fantastiske. De har stjernespillere, men vi kæmpede indtil det sidste, og vi gjorde det.

Landstræner Roberto Mancinis tropper kæmper for at vinde holdets første EM-trofæ siden 1968. Lykkes det, vil det samtidig være Italiens første trofæ på den internationale scene, siden landet vandt VM i 2006.

Italien var senest i EM-finalen i 2012. Her tabte holdet 0-4 til netop Spanien.