EM fodbold

Engelsk hyldest til Damsgaard - men også kritik af målmanden

Mikkel Damsgaard bragte Danmark foran med 1-0 i EM-semifinalen mod England på et smukt frisparksmål.

Indtil det 30. minut af EM-semifinalen mellem England og Danmark var der ikke scoret ét eneste frisparksmål under slutrunden.

Den statistik blev lavet om takket være et fabelagtigt spark fra Mikkel Damsgaard, der fik stemningen på Wembley til at styrtdykke.

Scoringen delte vandene blandt engelske ekspert og medier. Gudespark eller dårligt målmandsspil fra Jordan Pickford?

Chris Waddle

Tidligere engelsk landsholdsspiller

Den tidligere engelske landsholdsspiller Chris Waddle siger til BBC om målet fra Damsgaard:

- Du ser ikke et bedre frispark end det. Hvor god er den teknik lige? Bolden er ikke langt fra målhjørnet. Jordan Pickford er måske lidt skuffet over ikke at nå derop, men det er ren og skær fart i bolden, der slår ham, siger han til til BBC.

Gary Neville

Tidligere engelsk landsholdsspiller

- Jordan Pickford burde gøre det bedre. Det er langt udefra. Hvis bolden sidder i hjørnet, er det fair nok, men den sidder i midten. Han bringer sig selv i en situation, hvor han ikke kan se bolden, siger han til ITV ifølge Sky Sports.

Peter Smith

Fodboldreporter på Sky Sky Sports

- Det er et fantastisk frispark, og det har lukket munden på de engelske fans. I den anden ende går de danske tilskuere amok. Mikkel Damsgaard, buk engang. Det er simpelthen superb.

The Sun

- Det er en fint spark over muren fra Mikkel Damsgaard, men dårligt nok oppe i målhjørnet. Alligevel flytter Pickford fødderne for sent og må se bolden gå i nettet, før han nærmest var lettet fra jorden, skriver mediet i sin liveblog fra kampen.

Independent

- Hvilken afslutning. Mikkel Damsgaard scorer kampens første mål. Det første, der er gået ind mod England under EM. Det er et fantastisk frispark. Han arbejder den op over muren med nok dyk til, at bolden ryger ind under overliggeren og uden for Pickfords ræddevidde.

Engelsk udligning

Ni minutter efter føringsmålet udlignede England til 1-1, da Simon Kjær skubbede bolden ind bag Kasper Schmeichel.

Dette var også stillingen efter de 90 minutter, og derfor skulle kampen i forlænget spilletid. Her fik England et straffespark, og det omsatte Harry Kane.