EM fodbold

- Et fantastisk EM, siger ekspert

EM-eventyret er slut for Danmark, der tabte med 2-1 i semifinalen mod England. Men ifølge fodboldekspert Mads Junker kan spillerne stadig være stolte.

Vi fik drama for alle pengene med skiftende føringer og forlænget spilletid.

Men det blev desværre ikke til den EM-finalefest, som vi havde håbet på.

Danmark tabte semifinalen med 1-2 mod England efter en ellers perfekt start på opgøret med et drømmemål af Mikkel Damsgaard på frispark.

Men selvom det ikke blev til en dansk finaleplads, kan vi i den grad godt være stolte af os selv. Det siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Vi havde solgt det for en semifinale og en forlænget spilletid. Alt det, der er sket med rutsjebaneturen, nationalfølelsen og fællesskabet. Så et fantastisk EM, må vi sige.

- Det er stadigvæk ærgerligt. De får et meget billigt straffespark, England. Skal vi være helt nøgterne, var det nok en fortjent sejr. Det var England, der virkelig pressede på. Vi må acceptere et nederlag til et hold, der lige var en my bedre i dag.

Kunne ikke have gjort mere

Selvom både danske fans, spillere og fodboldeksperter synes, at aftenens nederlag er ærgerligt, mener Junker ikke, at Danmark skulle have gjort noget anderledes.

- Jeg synes, at de gør det så godt, som man kunne have håbet på. De får en helt lige kamp ud af en kamp, der på forhånd var skævvredet favoritmæssigt. Flere steder var den 70-30 i Englands favør hos bookmakere. Så at vi kan gøre det til en 50-50-kamp, det skal vi være meget tilfredse med.

- De solgte sig selv så dyrt som overhovedet muligt, og de fremstod igen på en måde, som vi kan være stolte af. De berømte marginaler var bare ikke med os, siger Junker.

England møder Italien i EM-finalen på søndag klokken 21.00.