Det er ganske enkelt verdensklasse

Fodboldkommentator Flemming Toft uddeler karakterer til de danske spillere efter nederlaget i EM-semifinalen til England.

Tillykke Danmark - man behøver ikke være taber efter et nederlag. En heroisk indsats på Wembley og i hele turneringen. Der var ikke flere kræfter - tyndslidte danske spillere lagde sig ned. Men der bør være kræfter til oprejst pande. En ny landsholdsæra er født.

De gav, hvad de havde. Alt. De gav os, hvad de ville. Alt. Undtaget finalepladsen på søndag. Men der er så meget at tage med, at selv de mest udmattede af fodboldens fans næsten ikke kan vente til næste landskamp.

Wembley og England var for stor en mundfuld, men Hjulmands udtagne nægtede at kapitulere, selvom benene blev tungere og tungere. Og skaderne blev flere og flere.

Det var et hold - og jeg understreger hold - der kom igennem på nærmest mirakuløs vis efter en mental rutsjetur. Christian Eriksens kollaps afleverede chok og stærke følelser. De kom alle stærkt - næsten umenneskeligt - igen. Og gjorde afstanden mellem landshold og fans kortere end i mange, mange år.

De præsterede på og uden for banen ført an af en stærk stab og en uforlignelig leder i Kasper Hjulmand.

Der er så meget mere i vente fra det her kuld - og dem, der banker på. Nederlaget til England smerter naturligvis i øjeblikket. Det skal det med det engagement, der er vist. Men der er så meget at tage med.

Tak - til Hjulmand, landsholdet og fodboldens fans. De har givet os en uforglemmelig sommer.

Tofts karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Målmand / Kampens spiller

  Fantomredning på Sterling, prisgivet ved det udlignende mål. Og en ny klasseredning på hovedstød fra Harry Maguire i 2. halvleg. Og et vip over overliggeren for næsen af Kane. Og igen i den forlængede spilletid - igen på Kane. Stærke reaktioner, stærke arme, stærke indgreb. Og så en straffesparksredning…men ud til Kane. Verdensklasse, ganske enkelt.

  6
 • Jens Stryger Larsen

  Wingback

  Ivrigheden blev igen et issue for Stryger. Havde indledende problemer med Sterling, men kom nogenlunde i vater. Udskiftet efter cirka en time efter mange løbeture. 

  3
 • Andreas Christensen

  Forsvarsspiller

  Sikre indgreb og så tog han nogle ture frem og supplerede det offensive, fremadrettede spil. Fremragende i overblik og indgreb, indtil skade tvang ham ud.

  5
 • Simon Kjær

  Forsvarsspiller

  Igen bremseklodsen - på jorden og i luften. Han gav sig 100 procent på indlægget fra Bukayo Saka - Sterling lå til den, men Kjær rutsjede den selv ind i mål. Han skal ikke høre en lyd for det. Slidt op kæmpede han som sidste mand på broen.

  5
 • Jannik Vestergaard

  Forsvarsspiller

  Sikker i duelspillet, kom godt af med bolden, men blev fanget indenom, da Saka stak af sted på Kanes aflevering. Men det trækker så lidt fra i en fremragende præstation. Hold da op for en slutrunde.

  5
 • Joakim Mæhle

  Wingback

  Spillede over for Saka, og så skulle opmærksomheden bruges dér. Var hele tiden klar i omstillingerne og tilbød sig. Men det blev ikke til noget. Lavede flere frispark end normalt, virkede lidt tung i krop og ben. Men så fik han hentet nye kræfter mod slutningen af den ordinære spilletid. Lavede straffesparket på de hurtige Sterling-ben.

  4
 • Thomas Delaney

  Midtbanespiller

  Indledte med at sætte sig i respekt efter sekunder over for Sterling. Blokeringer over for Kane og Saka, når det var mest vigtigt. Igen stort arbejde på tværs og langs af banen. Men virkede træt, efterhånden som den ordinære kamp tog til. Og havde ikke mere efter et arbejdsraseri i hele turneringen.

  4
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Midtbanespiller

  Erobrede efter et kvarter bolden og gav sig selv en scoringsmulighed, men afslutningen fik ikke snert nok. Men var allestedsnærværende og igen dirigerende. Og han understregede sin “chefrolle”, da han - mens Kjær lå til behandling på græsset - kaldte forsvaret sammen til et par gode råd. I det hele taget en meget stor slutrunde, og her var det ganske enkelt klasse. Landsholdets næste chef - i spil og attitude. Spillede samtlige minutter ved EM, som han gjorde det i hele Premier League-sæsonen.

  6
 • Mikkel Damsgaard

  Kantspiller

  EM-slutrundens frisparksperle nummer ét - første scoring direkte på en sådan standardsituation. Hvilken følelse mellem inderside og bold. Ud efter en times tid - Christian Nørgaard ind.

  5
 • Martin Braithwaite

  Kantspiller

  Igen hårdt arbejdende for holdet. Slap også udmærket af med bolden i omstillingerne i 1. halvleg, droppede også godt nok ned, men alt for mange mistede bolde efter pausen. Der var ganske enkelt for meget at se til i defensiven. Sluttede af med en god afslutning.

  4
 • Kasper Dolberg

  Angriber

  Faldt godt ned og blev spilstation. Slap med sin fine teknik godt af med selv småpasninger. Og et par kvalificerede afslutninger. Flot kamp, indtil Yussuf Poulsen afløste ham.

  4
 • Christian Nørgaard

  Midtbanespiller

  En solid defensiv midtbane med et eminent overblik og en nærmest rutineret ro - selvom han er ret ny i denne sammenhæng. Der ligger mange landskampe til ham.

  3
 • Yussuf Poulsen

  Angriber

  Det blev et flagrende indhop med mange frispark og for lidt fastholden i bolden, når det var vigtigt.

  3
 • Daniel Wass

  Wingback

  Fik ikke den store indflydelse med sit indhop. Han kom på banen, mens det langsomt sivede ud med kræfter og spil for danskerne.

  3
 • Joachim Andersen

  Forsvarsspiller

  For lidt tid på banen.

  UB
 • Mathias Jensen

  Midtbanespiller

  For lidt tid på banen.

  UB
 • Kasper Hjulmand

  Landstræner

  Han brugte, hvad han havde - en flok, der ville det så meget, kom flot af sted, men blev tappet for kræfter og fyldt med skader. Det har været et hårdt EM - ikke mindst i hovedhøjde. Men landsholdet har fået en fantastisk chef. Han spillede sine kort og forstod at trumfe - for det meste - rigtigt. Her var der ikke mere tilbage. 

  5