EM fodbold

Dyb flænge sendte Mathias Jensen ud af EM-semifinalen

Midtbanespilleren skal ifølge DBU holde nogle ugers pause, efter at han fik en dyb flænge i foden mod England.

Lige pludselig var han væk. Endda så hurtigt, så tv-kameraerne ikke fangede det.

Torsdag aften er forklaringen så kommet. Fodboldspilleren Mathias Jensen udgik af onsdagens EM-semifinale mod England med dyb flænge i foden.

Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Midtbanespilleren blev skiftet ind i semifinalen på Wembley i London. Men i den forlængede spilletids første halvleg blev han skadet. Jensen kom ikke ud til anden halvleg i forlængelsen. Så danskerne sluttede kampen 10 mod 11 i 1-2-nederlaget.

- Mathias Jensen måtte udgå i den forlængede spilletid mod England, da han havde fået en større, dyb flænge i foden og efter landsholdslægens vurdering skulle sys med det samme.

- Der venter Mathias en pause på nogle uger, skriver DBU.

Lige inden Jensen blev skiftet ud, var han tæt på begivenhederne, da Raheem Sterling røg i græsset, hvorefter England fik tildelt et straffespark.

Kasper Schmeichel reddede forsøget fra 11-meter-pletten fra Harry Kane. Men den engelske landsholdsanfører scorede på riposten til engelsk 2-1-føring.

Danmark jagtede derefter desperat en udligning. Men da Jensen gik ud, var alle danske udskifterne blevet benyttet. Derfor sluttede Kasper Hjulmands tropper opgøret i undertal.

Spilletid i alle kampe

Jensen fik spilletid i alle Danmarks kampe ved EM-slutrunden. Den tidligere FC Nordsjælland-profil blev indskiftet i alle tre gruppekampe.

Det samme var tilfældet mod Wales i ottendedelsfinalen, mod Tjekkiet i kvartfinalen og altså også mod England. Det blev til én assist undervejs ved slutrunden. Det var i 4-0-sejren over Wales.

I den kommende sæson skal Jensen for første gang i karrieren prøve kræfter med Premier League, efter at Brentford sikrede sig oprykning i den forgangne sæson.

Torsdag eftermiddag landede det danske landshold igen i København. Her kunne Jensen selv gå ud af flyet.