Engelske stjerner roser 'inspirerende Danmark'

Harry Kane og Harry Maquire beskriver kampen mod Danmark som hård, og de engelske spillere forklarer, at det krævede noget ekstra for at vinde.

Skuffelsen var stor hos de danske spillere efter slutfløjt.

Følelserne kom til udtryk, da tårerne begyndte at trille hos flere af spillerne. Ifølge den engelske landsholdsanfører Harry Kane er der dog grund til, at spillerne kan forlade turneringen med hovedet løftet højt.

- Det var en hård modstander. De spillede god fodbold, kom ud af vores pres og skabte gode chancer. Det var et godt frisparksmål, siger Kane på et pressemøde efter kampen og fremhæver danskernes samhørighed, som i hans øjne er Danmarks største styrke.

- De bliver ikke slået så ofte, så vi er nødt til at gå hele vejen til ekstratid for at få det gjort.

- Vores spillere var meget uselviske i slutningen af kampen, og det handlede om at få sejren hjem. På den måde dræbte vi Danmark. Danmark skal være stolt af sin turnering, siger Kane.

Rollemodeller og ledere

Manchester United-spilleren Harry Maguire har også kun roser til overs for Danmark, og de vidste fra start, at det ville blive en svær kamp.

- De har været en inspiration igennem hele turneringen. Der er en masse rollemodeller på holdet, en masse ledere. Det er virkelig et svært, svært hold at spille imod, og vi vidste, at det ville blive svært, siger Maguire til Viaplay.

De engelske spillere blev båret frem til slutfløjt af en imponerende lydkulisse.

På søndag får de muligheden for at gøre en ende på 55 års landsholdslidelse for den stolte, men ellers ofte underpræsterende fodboldnation.