Englands straffespark skaber også røre i udlandet

VAR fandt ikke grund til, at dommer Danny Makkelie selv skulle se straffesparket til England igennem. En fejl, mener flere tidligere dommere.

Var der straffespark til England og Raheem Sterling? Ifølge VAR-rummet var der ikke grund til, at dommer Danny Makkelie selv skulle se situationen igennem. Straffesparket stod.

Efterfølgende er det blevet diskuteret heftigt, om det nu også var korrekt. Ifølge den tidligere engelske topdommer Mark Clattenburg er det svært at lave beslutningen om, så længe dommeren har dømt det, og der er selv den mindste kontakt.

- Men det er et af den slags straffespark, hvor man som dommer skal beslutte, om man vil afgøre kampen ved at dømme det, siger han til ESPN.

- Når dommeren vælger at dømme det, skal VAR gå ind og slå fast, at der overhovedet ikke var kontakt, før det kan trækkes tilbage. Men ville jeg have dømt det i sådan en stor kamp? Jeg er ikke sikker - især ikke når vi så en situation tidligere i kampen, hvor der var et tydeligere straffespark på Harry Kane.

Han stak sit højre ben ud, og det ramte mit ben, så der var klart straffespark

Raheem Sterling, fodboldspiller

Mark Clattenburg bliver bakket op af den tidligere svenske topdommer Jonas Eriksson. Når man tager i betragtning, at kampen var en EM-semifinale, mener han ikke, at det skulle have været dømt.

- Er det nok til at dømme straffespark ved et europamesterskab i en semifinale? Dette er et billigt straffe for mig. Jeg er mest overrasket - og sur - over, at VAR ikke fortæller noget til dommeren. Det bestemte nærmest, hvilket hold der ville gå videre, så hvorfor gik de ikke ind? siger Eriksson til Aftonbladet.

Sterling forsvarer straffesparket

Manchester City-spilleren Raheem Sterling er sikker i sin side af sagen. Der var kontakt og straffespark.

- Jeg løb ind i feltet, og han (Joakim Mæhle, red.) stak sit højre ben ud, og det ramte mit ben, så der var klart straffespark, siger Sterling til ITV.

Den engelske landstræner Gareth Southgate stoler på, at teknologien ville have grebet ind, hvis ikke det var korrekt.

- Der var VAR, så jeg formoder, at de har tjekket det og er gået med dommerens beslutning. Den store fordel er, at vi havde vores fans i disse øjeblikke i kampen, hvor vi skulle gå dybt, siger han ifølge BBC.

Hvis vi skal være ærlige, ville man være helt ødelagt af at tabe på sådan et straffespark

Gary Neville, fodboldekspert hos Sky Sports

Dette siger fodboldprofiler om straffesparket

Arsene Wenger, tidligere Arsenal-manager: - Der er ikke straffespark. Jeg forstår ikke, hvorfor dommeren ikke går hen og ser den igennem på skærmen. I sådan et øjeblik er han nødt til at være helt sikker, siger han til BeIN.

Jose Mourinho, AS Roma-træner: - Det er aldrig et straffespark. Det bedste hold vandt, og England fortjente at vinde. Det er aldrig et straffespark - især ikke på dette niveau i en EM-semifinale. Jeg forstår ikke dommerens beslutning, og jeg forstår endnu mindre, at VAR ikke kaldte dommeren til skærmen, siger han til TalkSport.

Gary Neville, tidligere Manchester United-spiller og nuværende fodboldekspert hos Sky Sports: - Hvis vi skal være ærlige, ville man være helt ødelagt af at tabe på sådan et straffespark. Det var ret tyndt. Men dommerne har været konsekvente i deres modvilje til at omstøde disse beslutninger, siger Gary Neville på ITV.

Roy Keane, tidligere Manchester United-spiller: - Jeg synes ikke, at der var straffespark. Det er usandsynligt, at de ville sige, at den var clear and obvious, hvis han selv gik til VAR-skærmen. Sterling blev stærkere og stærkere, som kampen skred frem, og det åbner kampe, når du har spillere, der kan gå forbi modstandere. Men straffesparket var meget tyndt, siger han til ITV.

Afstemning

Synes du, at England skulle have straffe?