EM fodbold

Eriksen skrev til Kjær efter nederlaget

Simon Kjær er sikker på, at Christian Eriksen nyder tiden sammen med sin familie i disse dage.

EM-slutrunden har været én stor hyldest til Christian Eriksen.

Ikke blot fra danskernes side, men også fra resten af Europa, der i den grad har sendt de bedste tanker i retningen af Eriksen.

Eriksen er heldigvis rask og ovenpå igen, og den danske stjerne har selvsagt fulgt med i, hvad hans holdkammerater har præsteret i løbet af slutrunden. Efter onsdagens danske nederlag til England sendte Eriksen en besked til Kjær, hvor han udtrykte sine følelser:

- Jeg har snakket med Christian kort. Han var selvfølgelig ærgerlig over resultatet som os andre. Men han skrev også, han var stolt.

- Det er den samme følelse, vi har omkring det hele. Christian nyder tiden med sin familie, er jeg sikker på, siger Simon Kjær på torsdagens afsluttende pressemøde.

Et pressemøde, der på mange måder blev afslutningen på en stor dansk fodboldsommer. Danmark tryllebandt en hel nation ved at spille sig helt frem til EM-semifinalen.

'Det vigtigste er, at Christian er her'

De mange glædesudbrud og jubelscener står i stærk kontrast til den 12. juni i Parken, hvor hele Danmark og resten af verden gik i stå og bad for Eriksen.

Øjeblikket glemmer landstræner Kasper Hjulmand aldrig, og for ham er der ingen tvivl om, hvad det vigtigste fra den her slutrunde er.

- Der er én ting, jeg er meget taknemmelig over. Det er, at Christian stadig er her. Selv hvis du får den hjælp, Christian fik, overlever kun en ud af to. Så det er en stor ting. Det er først og fremmest det største og vigtigste, at han er her, siger Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand indledte torsdagens pressemøde med en bevægende tale til den danske befolkning.

Landstræneren kunne ikke holde tårerne tilbage, og du kan både se og læse Hjulmands tale her.

Selvom EM er slut for Danmark, skal der stadig findes en vinder. Kampen om EM-guldet mellem Italien og England bliver spillet søndag aften klokken 21.