EM fodbold

Historisk Schmeichel var så god, at selv englænderne hylder ham som kampens bedste

Kasper Schmeichel leverede en pragtpræstation i semifinalen mod England. Selvom det ikke var nok til en finaleplads, hyldes han for sin præstation.

Redning på straffespark. Redning på en helt fri chance kort fra mål.

Kasper Schmeichel gjorde alt, hvad han kunne for at sikre Danmark en plads i EM-finalen med en historisk god præstation.

Ni redninger leverede han i kampen. Aldrig har en dansk målmand haft flere redninger i en EM-kamp.

Landstræner Kasper Hjulmand og holdkammerat Martin Braithwaite var efter kampen hurtige til at rose den danske målmand, men nu stjæler han også overskrifter i det engelske.

- Kampens spiller er formentlig Kasper Schmeichel, siger ITV's fodboldekspert Roy Keane.

Også i The Guardian kåres han til kampens spiller.

- Utroligt tæt på at knuse Englands hjerter med straffesparksredningen, efter at han allerede havde leveret heroiske redninger på forsøg fra Kane, Maguire og Sterling, skriver avisen.

Hos BBC hæfter de sig også ved den danske målmands præstation.

- Det var Kasper Schmeichel, som I (læserne, red.) valgte til kampens spiller med en rating på 8,03 efter en række topredninger, skriver de.

Forhindrede 2,9 mål

Og endnu en statistik fortæller, hvor stor en kamp Kasper Schmeichel stod.

For ifølge OptaFranz, der laver statistikker på fodboldkampe, præsterede Schmeichel noget, som er sjældent set.

- Ifølge xGOT (forventede antal mål ud fra chancer, red.) forhindrede Kasper Schmeichel 2,9 mål i aften mod England. Det er det højeste af en målmand i en EM-kamp siden i hvert fald 1980. Fighter, skriver de.

Men selvom Kasper Schmeichel leverede en fabelagtig præstation, rakte det som bekendt ikke til videre avancement, da Harry Kane afgjorde kampen i den forlængede spilletid.

England møder Italien i EM-finalen søndag.