Hjulmand begyndte at græde på specielt pressemøde

Samtlige EM-spillere stillede sig op på pressemødet, hvor Kasper Hjulmand holdt en rørende tale.

Kasper Hjulmand var stærkt bevæget, da landsholdet vendte hjem til Danmark efter onsdagens nederlag i EM-semifinalen til England.

Et helt specielt pressemøde blev afholdt, hvor alle spillerne stillede sig op - anført af landstræneren.

Hjulmand tog ordet og forklarede, hvad der skulle foregå.

- Det her er vores måde at sige tak til befolkningen. Det, vi har været igennem, er stærkt... Nu begynder jeg at hyle igen, lød det fra Hjulmand med samtlige landsholdsspillere bag sig.

Fremhævede to essentielle ting

EM-slutrunden startede forfærdeligt for Danmark, da Christian Eriksen kollapsede og fik hjertestop i åbningskampen mod Finland.

Lykkeligvis blev han genoplivet og har det efter omstændighederne godt.

Chokket blev efterfulgt af to nederlag, men alligevel spillede Danmark sig hele vejen til semifinalen.

- En stor tak til den her gruppe. Staben. Spillerne. Alle har simpelthen kæmpet, sagde Hjulmand, før følelserne igen overmandede ham.

- Jeg synes bare, vi herfra vil sige tak til jer alle sammen og vil gerne på denne måde sige, at vi fortsætter de to ting, vi gerne vil med det her landshold. Nummer et er at vinde. Vi var tæt på, og vi var irriterede og skuffede. Vi har drømt om at tage et trofæ. Nummer to er at samle og inspirere Danmark gennem fodbolden. Vi er kommet langt.

Fodboldredaktør: "Det er verdensklasse"

Hjulmand sluttede af med endnu en tak for støtten og opbakningen under EM, hvor Danmark har været farvet i rødt og hvidt. Talen blev efterfulgt af en stor klapsalve fra spillerne til de danske fans.

TV 2 SPORT's fodboldredaktør, Carsten Werge, kalder det bemærkelsesværdigt:

- Jeg synes jo, det er fantastisk at se Hjulmand der. Det er jo en kæmpe chef, og han er meget, meget tæt på at bryde sammen. Det viser bare, hvor meget det betyder for ham med de spillere her, og det samarbejde, han har med dem, siger Carsten Werge.

Også klapsalverne fra spillerne til fansene var noget af et særsyn, siger den erfarne fodboldredaktør, der har kommenteret et hav af kampe gennem tiden:

- Jeg synes også, at det er klasse, at de stiller sig op og klapper ud til de fans, der har bakket dem op. Det synes jeg ikke, jeg kan huske at have set i fodboldens verden tidligere. Det er verdensklasse, siger Carsten Werge.

Ifølge ham er pressemødet en kulmination på den forandring, som landsholdet har været igennem. Det giver ifølge Carsten Werge et menneskeligt snit til landsholdet, som man som tilskuer har savner i mange år.

- Det viser også, at det er venskaber. De er glade for hinanden, og det kan man se, og det skal blive ved, for det er det, der skal bære os videre, siger Carsten Werge.

Landsholdet havde ønsket at møde befolkningen til en fejring, men grundet coronaregler og sikkerhed lod det sig ikke gøre.