Hjulmand er utilfreds med dommeren - peger på to afgørende episoder

Den danske landstræner Kasper Hjulmand er ærgerlig over nederlaget i kampen mod England. En kamp, der ifølge ham ikke gik Danmarks vej.

Under slutrunden har der været et enormt fokus på de danske spillere, der har spillet Danmark hele vejen til EM-semifinalen.

Men uden for kridtstregerne har en anden mand taget mindst lige så meget af opmærksomheden. Den danske landstræner Kasper Hjulmand.

Hjulmand har udvist stor ro, flot mandskabsbehandling og masser af taktisk snilde gennem hele turneringen, men nu gik den ikke længere for Hjulmand og de rød-hvide drenge. Danmark er ude af EM, og det er en ærgerlig dansk landstræner, der satte ord på kampen.

- Vi er dybt skuffede. Det er enormt svært for mig, fordi jeg har lyst til at perspektivere det og fortælle om, hvordan jeg måske har det om et døgn eller nogle timer. Vi er dybt skuffede over, at vi er så tæt på at have en mulighed for at komme i finalen.

- Og at det bliver afgjort på de omstændigheder, hvor han (Raheem Sterling, red.) løber forbi en bold, der ligger inde på banen, og et straffespark, der ikke er der. Det er alle sammen ting, som gør mig irriteret, siger Hjulmand på pressemødet efter kampen.

"Jeg kan ikke lade være at have den følelse"

Situationerne, Hjulmand henviser til, er først og fremmest det straffespark, som England blev tildelt efter 104 minutters spil. Et straffespark, som, den danske landstræner mener, var særdeles tyndt.

- Selve straffesparket kan jeg simpelthen ikke se. Jeg kan ikke se det. Det er helt tydeligt, at han (Raheem Sterling, red.) lader benet hænge og falder ned. Men jeg ved godt, at det lyder sådan lidt nu her, men jeg kan ikke lade være at have den her følelse. Jeg synes, at det er hårdt, siger Hjulmand.

Afstemning

Synes du, at England skulle have straffe?

Samtidig er han uforstående over for, at dommeren ikke stoppede spillet, da der var to bolde på banen på samme tid, kort inden straffesparket blev dømt.

- Fem sekunder, før Raheem Sterling løber forbi en bold, der ligger inde på banen, er jeg er henne ved fjerdedommeren og sige, at der ligger en bold på banen. Og han er jo hurtig nok til at fløjte spillet af, da der senere er en bold på banen. Men du må ikke løbe forbi en bold, der ligger på banen, når den har indflydelse på spillet, når du er så tæt på. Der skal man fløjte kampen af, siger Hjulmand, der synes, at nederlaget er ekstra hårdt under de omstændigheder.

- En ting er at tabe en kamp. Men at tabe den på den her måde, synes jeg, er rigtig ærgerlig og synd for gutterne, for de har eddermame lagt noget i det.

En stor turnering

Udover den umiddelbare skuffelse kort efter kampen er han meget tilfreds med den præstation, de danske spillere har leveret gennem hele turneringen.

- Jeg kan ikke beskrive, hvor stor en beundring jeg har for det her hold, for den stab, der står bag, og for de her spillere, som har været så meget igennem. Vi har kæmpet som sindssyge, og vi har spillet god fodbold, siger landstræneren.

Derudover takker han den danske befolkning, som har givet landsholdet så meget opbakning. Det er han dybt taknemmelig for.