EM fodbold

Hjulmand forklarer, hvordan Danmark endte med at spille i undertal

Landstræner Kasper Hjulmand ærgrer sig over sin ene udskiftning i den forlængede spilletid, som viste sig at være meget uheldig.

Ved EM-slutrunden har Kasper Hjulmand ramt plet med de fleste af sine udskiftninger. Men i semifinalen mod England var landstræneren decideret uheldig med sin sidste udskiftning.

Det fik stor betydning for resten af kampen, hvor Danmark måtte spille i undertal i hele anden halvleg af den forlængede spilletid.

England havde bragt sig foran mod afslutningen på første halvleg af den forlængede spilletid, og den danske landstræner reagerede prompte ved at foretage sin sidste udskiftning. Det fortryder han nu.

- Den eneste (jeg ville lave om, red.) er selvfølgelig den sidste. Efter straffesparket havde jeg én tilbage, og der var 15 minutter tilbage af kampen. Vi spillede med tre midterforsvarer, og så tog jeg Jannik (Vestergaard, red.) ud og skiftede en angriber ind. Så vi spillede 4-3-3 og vores normale system, siger han.

I den ordinære spilletid havde Kasper Hjulmand brugt alle sine fem udskiftninger. Men i forlænget spilletid bliver hvert hold tildelt en ekstra udskiftning. Problemet for Hjulmand og resten af landsholdet var dog, at Mathias Jensen blev skadet kort efter den sidste udskiftning.

- Minuttet efter bliver Mathias (Jensen, red.) skadet og må udgå. Så vi spillede med ti mand. Det er helt utroligt, at det skete, men du kan altid sige, at vi skulle have gjort noget andet, siger Kasper Hjulmand.

Tvunget til tidlige udskiftninger

Den engelske landstræner Gareth Southgate brugte kun en enkelt af sine udskiftninger i den ordinære spilletid, hvor Kasper Hjulmand brugte alle fem.

Men efterfølgende forklarer landstræneren, at det var nødtvungne udskiftninger.

- Med de andre udskiftninger var der var en del udfordringer. Delaney havde en skade. Andreas Christensen havde en skade og var nødt til at gå ud. Der var mange trætte ben, så det var vel kun én af udskiftningerne, der var taktisk - eller hvor der var en spiller, der var i stand til at spille mere, siger han.

I sidste ende kom det til at få betydning for de sidste 15 minutter, hvor de resterende 10 spillere på banen for det danske landshold stod over for en ekstra svær opgave for at score det udlignende mål.

- Vi viser, hvad vi står for

Trods undertallet formåede de danske spillere at tilspille sig fornuftige muligheder. På banen var det dog tilsyneladende ikke helt gået op for Pierre Emile Højbjerg, at holdkammeraten Mathias Jensen var blevet skadet.

- I anden halvdel af forlænget spilletid spillede vi med en mand mindre. Det ved jeg ikke hvorfor. Men vi viser, hvad vi står for, og hvad Danmark står for. Vi viser, hvad man kan vente på i fremtiden, sagde Pierre Emile Højbjerg til DR efter kampen.

Han blev bakket op af anfører Simon Kjær omkring indsatsen.

- Til sidst er vi ti mand. Den trækker tænder ud, den er hård. Men det er fodbold. Det har været en fantastisk rejse. Jeg er selvfølgelig utrolig ked af, at det er forbi nu, men sådan er det, siger han til DR.

Mens Danmark er ude af EM efter nederlaget på 2-1 til England, så er englænderne klar til finalen mod Italien, der spilles søndag.