EM fodbold

Laserlys ramte Schmeichel i ansigtet under straffespark

Forsvarsspiller Jannik Vestergaard fortæller, at de danske spillere blev blændet af laser flere gange under kampen på Wembley.

Kasper Schmeichel kæmpede ikke kun mod den statistiske sandsynlighed og Harry Kanes hårdt sparkende højre fod, da England blev tilkendt et straffespark i det 104. minut af EM-semifinalen.

En grøn laser i samme farve som Schmeichels trøje lyste pludselig op i målmandens ansigt i de afgørende sekunder, hvor duellen fra 11-meter-pletten skulle afgøres.

Laserlyset ramte den danske målmand i højre side af hovedet henover kind og pande, viser tv-billeder.

Og det var ikke kun ved det kampafgørende straffespark, at de danske spillere blev forsøgt blændet.

Påpeget allerede i første halvleg

Tipsbladet skriver, at forsvarsspiller Jannik Vestergaard allerede i første halvleg gjorde dommeren opmærksom på, at der blev lyst med laser mod de danske spillere.

Den engelske spiller Mason Mount blev spurgt ind til tilskuernes brug af laser efter kampen.

- Det er noget, der er så svært at forhindre. Det er selvfølgelig ikke det, du ønsker, der skal ske. Men jeg så det ikke, sagde han om laserlyset på Schmeichel.

En undersøgelse fra 2018 viste, at helt kortvarig eksponering for lys fra en laserpen i bedste fald ”blot” giver et kortvarigt tab af synet. Samme undersøgelse konstaterede, at risikoen for alvorligere skader på øjet er større fra kortbølget grønt laserlys end for langbølget rødt laserlys.

"En skændsel"

På nettet syder det over med kritik af de engelske fans for den usportslige handling, som flere betegner som "idiotisk".

Den britiske journalist Kevin Maguire skriver, at det med kameraer over alt på stadion bør være muligt at finde den eller de fans, der brugte laserpenne mod de danske spillere.

- Farlige idiot, skriver han i sit tweet.

Den tidligere engelske landsholdsangriber Stan Collymore skriver, at den fan, der lyste Schmeichel i hovedet, bør få livstidskarantæne fra fodbold.

Det satiriske irske fodboldmedie BenchWarmers kalder handlingen for en "skændsel".

Kasper Schmeichel har endnu ikke kommenteret den usportslige handling.

Forsøget på at sabotere Kasper Schmeichels redning viste sig at være forgæves, da han med et sikkert spring til venstre reddede Harry Kanes første skud. Harry Kane var dog hurtig på returbolden og fik prikket bolden ind til 2-1.

Danmark tabte semifinalen til England 2-1 i den forlængede spilletid og er dermed ude af EM.