EM fodbold

Nettet håner Sterling for fald i feltet

Tidligere topdommere mener ikke, at der var straffespark til England.

Det endte med at afgøre EM-semifinalen.

Raheem Sterlings fald i det danske straffesparksfelt i det 101. minut i EM-semifinalen mellem Danmark og England.

Manchester City-angriberen skar sig ind mellem Joakim Mæhle og Mathias Jensen og faldt i græsset uden nogen synderlig berøring fra de danske spillere.

Dommer Danny Makkelie pegede resolut på pletten og blev efterfølgende bekræftet i sin beslutning efter snak med sit dommerhold og en vurdering fra videodommersystemet VAR.

På internettet er fans og fjender imidlertid ikke færdige med at diskutere kendelsen. For var der straffespark, eller filmede Raheem Sterling?

Kritikere af beslutningen har på vanlig vittig vis delt deres bedste memes på Twitter - her er et uddrag.

Danske Vilsgaard erkender sine manglende redigeringsevner i et tweet, hvor han lader Sterling stå med en Oscar-statuette:

Når vi taler dårlig billedredigering, trænger dette billede sig på, der refererer til, at Raheem Sterling såvel som Harry Kane skulle være divers, altså dykkere. At dive er på engelsk et udtryk for at filme.

Ifølge en bruger kvalificerer Sterlings dykkerevner sig til det engelske OL-hold:

En bruger sammenligner Sterlings teknik med de professionelle svømmere:

Flere fans undrede sig over, at dommer Makkelie ikke gennemså straffesparket på VAR-skærmen for at være helt sikker i sin sag.

Et par brugere kommer med deres bud på, hvem der sad i VAR-rummet - selveste Dronning Elizabeth:

Tidligere dommer uenig i straffespark

Beslutningen om at tildele et straffespark til de engelske spillere møder ikke kun kritik fra en perlerække af kreative Twitter-brugere.

Benjamin Leander, tidligere topfodbolddommer og fodboldanalytiker ved SpilXperten, mener ikke, at der var tilstrækkelig kontakt mellem Raheem Sterling og de danske spillere.

- Vi kan sagtens tale om, at der er en kontakt mellem de to, men i en EM-semifinale skal der simpelthen være mere kød på for at tilkende et straffespark, siger han til TV 2.

Men siger du det som dansk landsholdsfan eller som tidligere fodbolddommer?

- Jeg ville 100 procent mene det samme, hvis man tog fadøl og landsholdstrøje fra mig. Det er simpelthen ikke tilstrækkeligt dømt.

En række fodboldtrænere, topdommere og eksperter mener heller ikke, at straffesparket burde være dømt.

Den danske træner Kasper Hjulmand kritiserede også dommen efterfølgende:

- Og at det bliver afgjort på de omstændigheder. Han (Raheem Sterling, red.) løber forbi en bold, der ligger inde på banen, og et straffespark, der ikke er der. Det er alle sammen ting, som gør mig irriteret.

England endte med at vinde 2-1 over Danmark og skal nu møde Italien i EM-finalen søndag aften.