EM fodbold

Særligt én spiller brød sammen lige efter nederlaget

Joakim Mæhle var knust efter semifinalenederlaget til England onsdag aften. Efter kampen satte hans holdkammerater ord på Mæhles betydning.

Han har tordnet op og ned af venstresiden. Han har løbet sejrsrunder på det olympiske stadion i Baku. Og han har leveret slutrundens formentlig bedste assist.

Joakim Mæhle har i den grad vist sig fornemt frem på den allerstørste scene. Men onsdag aften gik luften ud af ballonen, og det danske EM-eventyr sluttede.

Og ligesom Mæhle ofte har været den første til at lukke modstandernes forsvar op med sine dybdeløb, var han efter semifinalen den første til at åbne op for de mange følelser, som et slutrunde-exit fører med sig.

"Han er jo knust"

Heldigvis for Mæhle var han dog langt fra alene. Flere af de danske spillere var med det samme opmærksomme på deres holdkammerats situation.

En af de første spillere, der fandt vej over til Mæhle, var Jannik Vestergaard. Og den stærke midtstopper gav sig tid til at opmuntre sin kammerat.

- Han er jo knust. Han udtrykker sine følelser lidt tidligere end os andre lige på det tidspunkt. Jeg tror, at alle vi andre har lignende følelser indeni. Han har spillet en fuldstændig fantastisk slutrunde og været ekstrem vigtig for os. Og på det tidspunkt lignede han én, der havde brug for et kram, og det ville jeg gerne give ham.

- Jeg synes, at han bliver lidt blandet ind i et 2-1-mål, som i min optik ikke var et straffespark, og umiddelbart tror jeg, at det var det, han gik og var ked af. Men jeg fortalte ham, at han havde spillet en stor turnering, og at han skulle ønske sig selv tillykke, siger Jannik Vestergaard på pressemødet efter kampen.

"Det er okay at vise følelser"

Jannik Vestergaard var som sagt ikke den eneste danske spiller, der fandt vej over til Mæhle.

På tv-billederne kunne man se, hvordan både Andreas Christensen, Kasper Schmeichel, Jens Stryger og Mathias 'Zanka' Jørgensen tog sig af 24-årige Joakim Mæhle.

Selvom Mæhle var den første til at vise sin reaktion på nederlaget, var det langt fra, fordi de andre spillere ikke delte hans oplevelse. Det fortæller den danske højre-back Daniel Wass.

- Det er klart, at folk er kede af det. Og det er selvfølgelig okay at vise følelser. Det gør vi alle sammen. Det var en stor, stor skuffelse. Vi har spillet en fantastisk slutrunde, og så er det klart, at man er skuffet over at tabe en semifinale, siger Daniel Wass.