EM fodbold

UEFA åbner sager mod England

Laserlys, pibekoncert under Danmarks nationalmelodi og pyroteknik koster England en disciplinærsag.

England er i fodboldekstase som sjældent før, efter at det onsdag lykkedes Three Lions at spille sig i sin første EM-finale nogensinde.

Under kampen mod Danmark, som englænderne vandt med 2-1 efter forlænget spilletid, skete der dog ting på tilskuerrækkerne, som får et efterspil.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har torsdag åbnet en disciplinærsag mod England for tre forseelser:

  • Brug af laserlys fra fans
  • Uro skabt af fans under nationalmelodien
  • Brug af pyroteknik fra fans

Sagen skal behandles af UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Forseelser som disse ender som regel med klækkelige bøder.

Schmeichel ramt af laserlys

Da England i den forlængede spilletid fik straffespark, kunne man på tv-billederne se den danske målmand Kasper Schmeichel blive ramt af laserlys.

Samme problem gjorde Pierre-Emile Højbjerg dommeren opmærksom på i starten af den forlængede spilletid, hvor der var en kort afbrydelse af kampen.

- Der var flere ting, som ikke nødvendigvis var fair fra tilskuerne. Når der er meget på spil, er alle midler tydeligvis tilladte, sagde Jannik Vestergaard efter kampen.

'Uroen' under nationalmelodien opstod, da der under 'Der er et yndigt land' var kraftig pibekoncert og buhråb fra engelske tilhængere.