EM fodbold

- Jeg mener, uden tvivl, at de to bedste hold er i EM-finalen

Italien og England mødes søndag aften på Wembley, hvor englænderne kan vinde EM for første gang i historien.

Imens de spanske og danske fodboldfans fortsat slikker sårene efter nederlagene i EM-semifinalerne, er Italien og England gået ind i de afgørende forberedelser til den store kamp.

For England er det første store finale, siden landsholdet vandt VM i 1966. Det betyder på ingen måde, at englænderne er tilfredse med bare at være repræsenteret i EM-finalen.

Både spillerne og befolkningen har ventet så længe på at se England i en finale igen

Harry Kane, anfører for England

Englands landstræner, Gareth Southgate, mener nemlig, at det er EM-slutrundens to bedste hold, der står tilbage, og derfor står begge hold med gode chancer for at snuppe titlen.

- Italien er et exceptionelt hold, og jeg mener - uden tvivl - at de to bedste hold i turneringen er nået til finalen, og nu handler det om, hvem der præsterer på dagen, siger Southgate til Sky Italia.

- Når du først er nået til en finale, så skal du vinde, og det bliver virkelig svært, det ved vi. Men det skal være vores ambition, og vi skal tro på det.

Længe ventet finale for England

Englands anfører, Harry Kane, finder da også stor motivation i, at englænderne nu blot er én kamp fra at gå i fodsporene på det legendariske VM-hold fra 1966, hvor det dengang var Bobby Moore, der løftede pokalen.

Også dengang blev finalen spillet på Wembley, ligesom det er tilfældet søndag mod Italien.

- Det vil være en helt utrolig præstation. Både spillerne og befolkningen har ventet så længe på at se England i en finale igen. Det er muligheder som disse, vi skal gribe med begge hænder, siger Kane til Sky Sports.

Imens England skal 55 år tilbage for at finde seneste trofæ, kan Italien glæde sig over, de senest vandt VM i 2006, imens de også vandt EM i 1968.