EM fodbold

Hjulmand er stadig grænseløst irriteret over EM

Kasper Hjulmand er vendt hjem til hverdagen efter EM-slutrunden, men den danske landstræner er stadig i gang med at bearbejde oplevelserne.

EM-slutrunden sluttede officielt for Danmark for knap en uge siden, men for Kasper Hjulmand sidder den stadig i kroppen.

Den danske landstræner er vendt hjem til hverdagen, efter at han i omkring seks uger har levet i en EM-boble med resten af det danske landshold.

Han ærgrer sig stadig over, at nederlaget til England i semifinalen betød, at Danmark missede muligheden for at stå med EM-trofæet.

Det fortalte han til DR inden søndagens finale.

- Jeg er stadigvæk irriteret over den mulighed, der er forpasset. Og den her kamp, der er i aften (EM-finalen, red.).. Ja, undskyld mig, men den kan jeg ikke forholde mig til. Det irriterer mig stadig grænseløst. Så det er ikke nemt. I aften er ikke nem. Så nederlaget har slet ikke sluppet, siger han til DR.

Torsdag landede landsholdet i Københavns Lufthavn, inden de gik hver til sit.

Men selvom Kasper Hjulmand har haft nogle dage til at bearbejde oplevelserne, fortæller han om, at det er surrealistisk at gå fra at jagte guld ved EM til at skulle handle mælk i supermarkedet for at få hverdagen til at fungere.

Samtlige EM-spillere stillede sig op på pressemødet, hvor Kasper Hjulmand holdt en rørende tale.

Eriksens kollaps sidder stadig i Hjulmand

En af de episoder, der naturligvis har fyldt meget for Kasper Hjulmand, er Christian Eriksens kollaps under Finland-kampen.

Både stab og spillere har forsøgt at bearbejde den traumatiske oplevelse bedst muligt under slutrunden. Men landstræneren fortæller, at der stadig er ting, der skal bearbejdes i den forbindelse.

- Det var en ekstrem oplevelse, som stadig sidder dybt i mig. Jeg har stadig ikke selv fået det behandlet ordentligt. Jeg er slet ikke ovre det. Jeg er slet ikke over den der oplevelse og alle de ting, der kommer frem. Det kommer da til at tage noget tid at få tænkt over det og at få snakket om det. For det forsvinder ikke bare, siger han til DR.

Kasper Hjulmand og det danske landshold holder nu en velfortjent ferie, inden spillerne vender tilbage til deres respektive klubber, og landstræneren skal forberede sig til de næste landskampe.

Landsholdet samles igen i slutningen af august, hvor der venter tre VM-kvalifikationskampe mod Skotland, Færøerne og Israel.