EM fodbold

- Jeg sagde, jeg ville sparke, siger engelsk stjerne

Jack Grealish bliver kritiseret for ikke at tage ansvar i EM-finalen. Men han tilbød selv at sparke i straffesparkskonkurrencen, siger han nu.

Jack Grealish er blevet udpeget som en af syndebukkene, efter at England tabte EM-finalen til Italien efter straffesparkskonkurrence.

Men nu svarer den 25-årige offensivspiller igen.

- Jeg sagde, at jeg ville tage ét!!! skriver han på Twitter med henvisning til, at han gerne ville have sparket i straffesparkskonkurrencen.

Det var dog det bare 19-årige stortalent Bukayo Saka, der endte med at tage det afgørende spark. Han kunne ikke stå for presset, og så endte han med at sende EM-trofæet til Italien.

Det har fået flere eksperter til at lange ud efter Jack Grealish og Raheem Sterling for ikke tage ansvar.

Tidligere fodboldspiller Roy Keane, der nu fungerer som fodboldekspert hos tv-stationen ITV, er især kras i sin kritik af de to spillere.

- Du kan ikke sidde der og tænke: "Jeg ser en ung knægt, der er 19 år. Han er en dreng. Han går op i stedet for mig, og jeg har spillet mange flere kampe, og jeg har meget mere erfaring", siger han til ITV.

Den kommentar har Jack Grealish følt sig nødsaget til at kommentere på.

Grealish: Southgate tog rigtig beslutning

I sidste ende var det landstræner Gareth Southgate, der tog beslutningen om, hvem der skulle sparke for England.

Jack Grealish skriver, at han fuldt ud forstår beslutningen om, at han ikke skulle sparke.

- Fyren (Gareth Southgate, red.) har truffet så mange rigtige beslutninger i løbet af den her turnering, og han gjorde det igen i aften. Men jeg vil ikke have, at folk siger, at jeg ikke ville tage et straffe, når jeg sagde, at jeg ville, skriver Grealish.

I løbet af sin seniorkarriere har Jack Grealish kun sparket et enkelt straffespark. I 2019 brændte han i en kamp for Aston Villa mod Sheffield United.