EM fodbold

Rørt landstræner har ondt af England

Italiens landstræner Roberto Mancini er lykke over EM-titlen, men har samtidig ondt af England.

Roberto Mancini har per omgående skrevet sig ind som en frelser i italiensk landsholdsfodbold.

Italien kiksede sensationelt kvalifikationen til VM-slutrunden i 2018, men søndag aften førte landstræneren sine tropper frem til EM-trofæet efter sejr i straffesparkskonkurrence over England.

- Der har ikke været en eneste nem kamp på vores vej, siger Mancini ifølge Gazzetta dello Sport.

- I straffesparkskonkurrencen skal man have held, og jeg har ondt af England. Holdet er vokset meget, og jeg tror, det kan forbedre sig endnu mere. Det har været en hård omgang, men vi er meget glade på de italienske fans' vegne.

Mancini var tydeligt rørt efter sejren og havde spejlblanke øjne.

EM-trofæet er Italiens første i 53 år, mens det seneste verdensmesterskab blev vundet i 2006. England var i en finale for første gang i 55 år.

Genfunden kærlighed

Ligesom man har set det i både Danmark og England har EM-slutrunden været et vendepunkt for nationernes forhold til deres landshold. Forud for finalen fortalte præsidenten for Italiens fodboldforbund, at kærligheden mellem nation og landshold var genfunden.

- Vi er stolte over den entusiasme, nationalmandskabet har skabt i den italienske befolkning. Og det er et ansvar, som holdet oplever med stor fornøjelse, sagde han.

Det hele kulminerede søndag aften på Wembley, hvor England ellers bragte sig foran med 1-0 allerede efter to minutters spil.

Udligningen faldt i midten af anden halvleg, som samtidig blev den sidste scoring i den ordinære og forlængede spilletid. I straffesparkskonkurrencen blev målmand Gianluigi Donnarumme den helt store helt.

- Vi inkasserede et mål med det samme og havde problemer, men derfra dominerede vi, siger Mancini.

- Drengene gjorde det fantastisk. Jeg ved ikke, hvor meget mere der er at sige. Det er vigtigt for hele folket og alle fansene.

Det er første gang i karrieren, Mancini er landstræner. Han har tidligere stået i spidsen for storklubber som Inter og Manchester City.