EM fodbold

UEFA åbner nye sager mod England

Bliver England straffet, vil det ikke være første gang under EM. Lørdag fik de en bøde på 223.000 kroner efter semifinalen mod Danmark.

EM-finalisterne fra England kan igen blive straffet under EM. Denne gang er det for uacceptabel opførsel før og under søndagens finale mod Italien, som englænderne tabte.

Det skriver UEFA på sin hjemmeside. De har åbnet to disciplinærsager mod England.

Den ene for ting, der skete inde på stadion, og den anden for fanuroligheder inden kampen. Her tiltvang flere personer sig adgang ind på Wembley i London, hvor finalen blev spillet.

Sag 1

• Tilskueres baneløb under kampen

• Tilskueres kast med genstande

• Tilskueres forstyrrelse under nationalmelodien

• Tilskueres affyring af fyrværkeri

Sag 2

UEFA skriver til sidst, at de også har åbnet en sag for de begivenheder, der fandt sted inden for og omkring stadion før kampen. UEFA bekræftede søndag, at fans uden billet tiltvang sig adgang til EM-finalen.

Og forbundet har sandsynligvis rigeligt med videomateriale til sagen.

På de sociale medier florerer således adskillige videoer af personer, der udviser voldelig adfærd og indleder slagsmål. Derudover kan det også ses, hvordan de overmander sikkerhedsvagter og stormer sikkerhedsbarrierer for at komme ind på stadion.

Politiet var på overarbejde i forbindelse med søndagens EM-finale i London.

Straffet efter kampen mod Danmark

Efter semifinalen mellem Danmark og England åbnede UEFA også en sag mod englænderne, og her går flere af punkterne fra de nye sager igen.

Lørdag kom UEFA frem til en afgørelse: England blev straffet med en bøde på 223.000 kroner for brug af laserlys mod danske spillere, pibekoncert og buhråb under den danske nationalmelodi og brug af pyroteknik.

En straf, der ifølge TV 2 SPORTs fodboldredaktør mere var symbolsk end hård.

- Det er selvfølgelig svært at udmåle en straf for handlinger som disse, men en bøde i den størrelsesorden er bare en symbolsk handling. Det har ingen betydning, og det bliver på en eller anden måde lidt sølle. Men det kommer ikke bag på mig, for det er sådan, det altid er, siger Carsten Werge.

Om UEFA tager strengere straffe i brug mod englænderne, er endnu uvist. Det vides heller ikke, hvornår de kommer frem til en kendelse.