EM fodbold

Maguires far kom til skade, da fans uden billetter stormede Wembley

Harry Maguires far blev efterladt med mistanke om brækkede ribben, da bøller uden billetter til EM-finalen trængte ind på Wembley før kampstart.

Alan Maguire var en af dem, der blev fanget i kaosset på Wembley.

Før EM-finalen mellem Italien og England søndag aften, hvor fans uden billetter til kampen stormede en handicapindgang til det ikoniske stadion i London, fandt Harry Maguires 56-årige far pludselig sig selv liggende på gulvet med mistanke om to brækkede ribben.

- Jeg har ikke talt så meget med ham, men jeg er glad for, at mine børn ikke var til kampen, siger Harry Maguire til den britiske avis The Sun.

- Det var skræmmende. Han sagde, at han var bange, og jeg ønsker ikke, at nogen skal opleve dette til en fodboldkamp. Jeg har set mange videoer og talt med min far og familie. Det var min far og agent, der gennemgik mest. Jeg håber, at vi kan lære af dette og sørge for, at det ikke sker igen.

Havde vejrtrækningsproblemer under finalen

Alan Maguire, der er revisor, var efterfølgende i store smerter, men bad ikke om at blive behandlet, da han ikke ville gå glip af den største kamp i sin søns karriere.

- Han kæmpede med sin vejrtrækning på grund af sine ribben, men han er ikke en, der gør et stort nummer ud af det, siger Harry Maguire, der også fortæller, at hans far fortsat vil komme til hans kampe, men nok være mere opmærksom på det, der sker omkring ham.

Den 28-årige Manchester United-forsvarsspiller havde omkring 20 familiemedlemmer og venner på Wembley til finalen, som England tabte efter straffesparksafgørelse.

UEFA har åbnet nye sager mod England

Tirsdag meddelte Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA, at det har åbnet to nye disciplinærsager mod det engelske fodboldforbund. Før finalen blev det engelske fodboldforbund straffet med en bøde på 223.000 kroner for urolighederne under semifinalen mod Danmark.

Udover baneinvasion af en tilskuer under kampen, kast med genstande, buhråb under den italienske nationalmelodi og affyring af fyrværkeri kigger UEFA's etiske og disciplinære instans på de hændelser omhandlende fans, der udspillede sig inde på og omkring stadion.

Inden finalen var der uro omkring Wembley. Videoer på de sociale medier viser adskillige personer udvise voldelig adfærd og indlede slagsmål. Derudover kan det ses, hvordan fans overmander sikkerhedsvagter og stormer sikkerhedsbarrierer, både for at komme ind på Wembleys område og for at komme ind på selve stadion.

Det engelske forbund foretager egen undersøgelse

En talsperson fra det engelske fodboldforbund har ifølge det britiske medie Sky Sports sagt, at også forbundet selv vil foretage en grundig evaluering og undersøgelse af hændelserne, der fandt sted på Wembley før og under EM-finalen.

Det vides ikke, hvornår UEFA kommer med sin straf til England. Bødestraffen for urolighederne under semifinalen mod Danmark kom to dage, efter at UEFA havde åbnet sagen. Det gjorde forbundet dagen efter kampen.