Tour de France

Pogacar fortryder én ting fra Tour-forberedelsen

Tadej Pogacar forventer, at onsdagens etape vil blive et stort festfyrværkeri blandt favoritterne.

Col du Portet, Col du Tourmalet og Luz Ardiden.

Tre brutale stigninger, der onsdag og torsdag skal danne rammen om to af de etaper, der kan gå hen og blive særdeles afgørende for klassementet i årets Tour de France.

Det havde været bedre, hvis jeg ikke havde set dem

Tadej Pogacar

Løbets suveræne indehaver af førertrøjen, Tadej Pogacar, er ikke i tvivl om, at der venter et par hårde dage i Pyrenæerne.

- Jeg har været på rekognoscering af de to næste etaper, så jeg kender stigningerne. Det havde været bedre, hvis jeg ikke havde set dem. Jeg er ikke skræmt, men det bliver nogle virkelig hårde dage, siger den forsvarende Tour-vinder.

Det er i særdeleshed onsdagens etape, som Tadej Pogacar har øjnene rettet mod.

De første 100 kilometer er stort set flade, hvorefter der venter en finale med to kategori 1-stigninger og en enkelt uden for kategori.

- I morgen (onsdag red.) er det store fyrværkeri. Det kan blive hvem som helst. Det bliver en meget hård etape, da alle tre bjerge er rigtig udfordrende, så det bliver bestemt ikke let.

UAE Emirates-rytteren sikrede sig inden Tourens første hviledag et forspring på mere end fem minutter til sine nærmeste konkurrenter. Forspringet er den seneste uge blevet hverken større eller mindre.

"Jeg vil gøre, hvad jeg kan"

Men han er blevet testet af sine rivaler op til flere gange den seneste uge. En af dem, der har bidraget med flest angreb, er den danske Tour-debutant Jonas Vingegaard.

Han er i skrivende stund nummer tre i løbet og er i tæt kamp om podiepladserne med Rigobert Uran (EF Education-NIPPO) og Richard Carapaz (Team INEOS).

- Det er en af de vigtigste etaper i Touren. Jeg vil selvfølgelig gøre alt, hvad jeg overhovedet kan. Det vil hele holdet. Jeg ved, jeg har den fulde støtte fra holdet, og så må vi se i morgen, siger den 24-årige Jumbo-Visma-dansker.

Jonas Vingegaard fik for en uge siden det meste af cykelverdenen til at spærre øjnene op, da han formåede at sætte Tadej Pogacar og de øvrige favoritter tæt på toppen af Mont Ventoux.

Den unge dansker er siden blevet vurderet som Pogacars primære rival, selvom der er over fem minutter mellem dem i klassementet.