EM fodbold

Spillere kastede op, da de var tilbage i Parken

Gensynet med Parken efter Christian Eriksens ulykke påvirkede flere af de danske landsholdsspillere.

Christian Eriksens kollaps under Danmarks EM-kamp mod Finland berørte alle på og omkring det danske landshold dybt.

Bare fem dage efter ulykken i Parken skulle landsholdet igen i kamp, og i dagene op til kampen mod Belgien var et af samtaleemnerne, hvordan spillerne skulle rejse sig.

Et andet samtaleemne var, hvordan spillerne og staben omkring holdet ville reagere på gensynet med nationalarenaen.

- Nogle tvivlede, da vi kørte ind med bussen. Nogle kastede op nede i omklædningsrummet. Mødet med stadion gjorde, at bare det at være herinde ville være enormt emotionelt, siger Kasper Hjulmand i DR-dokumentaren 'Med landsholdet i hjertet - sommeren 21'.

Tanker ramte Hjulmand og flere spillere under nationalmelodien

Dagen inden kampen mod Belgien kørte en bus fra spillernes hotel i Helsingør til Parken med de danske spillere og stabsmedlemmer, der havde lyst til det i forhold til deres bearbejdelse af den traumatiske hændelse.

Landsholdsspiller Yussuf Poulsen udtrykte glæde over den mulighed, selvom han ikke vidste, om han ville tage imod tilbuddet.

Bare det at gennemføre kampen er en præstation i sig selv

Kasper Hjulmand, landstræner

Under afsyngningen af den danske nationalmelodi i minutterne før kampstart mod belgierne ramte tankerne om Christian Eriksen og hans ulykke igen Kasper Hjulmand og flere af de danske spillere – heriblandt landsholdsanfører Simon Kjær.

Opbakningen fra befolkningen hjalp spillerne

Efterfølgende og helt frem til pressemødet efter EM-exittet efter semifinalen takkede Hjulmand den danske befolkning for opbakningen, og i DR-dokumentaren lægger han ikke skjul på, at spillernes gode kamp mod Belgien skyldtes opbakningen fra de hundredvis af fans, der havde sendt holdet afsted fra Helsingør og de næsten 25.000 danske fans, der var i Parken den aften.

- Jeg kan ikke beskrive, hvor meget respekt jeg har for den her gruppe. Jeg kan ikke beskrive den kvalitet, som den her gruppe besidder sammen. Bare det at gennemføre kampen er en præstation i sig selv, sagde den danske landstræner efter kampen mod Belgien.

Danmark tabte gruppekampen 1-2 efter at være kommet foran i det bare andet spilleminut. Fire dage senere blev Rusland besejret 4-1 og derfra fortsatte EM-rejsen over Amsterdam og Baku til Wembley i London, som blev endestationen efter 120 minutters fodbold mod England.