EM fodbold

Fire personer anholdt for racisme mod engelske spillere

Efter EM-finalenederlaget blev flere engelske landsholdsspillere udsat for racisme. En 37-årig mand fra Manchester-området har meldt sig selv.

Engelsk politis foreløbige efterforskning af racistiske ytringer mod blandt andre Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka har ført til fire anholdelse.

Det bekræfter politidirektør Mark Roberts, der er leder af fodboldpolitienheden UK Football Policing Unit (UKFPU), over for det britiske medie Independent.

Enheden har til formål at reducere vold, antisocial adfærd og uorden ved fodboldbegivenheder, der involverer britiske fodboldhold.

- Jeg væmmes ved, at der er enkeltpersoner derude, der tror, at det er acceptabelt at rette så afskyelige skældsord mod dem, eller mod nogen anden.

- UKFPU-efterforskningen er i fuld gang, og arbejdet fortsætter med at identificere de ansvarlige. Vi samarbejder tæt med sociale medieplatforme, som giver os den nødvendige data for at kunne fortsætte efterforskningen.

- Hvis vi identificerer, at du står bag denne forbrydelse, vil vi jagte dig, og du vil blive mødt med seriøse konsekvenser for dine skamfulde handlinger, siger Mark Roberts til Independent.

Får hjælp af sociale medieselskaber

Onsdag meldte en 37-årig mand sig selv til politiet i Cheadle Heath sydøst for Manchester. Han blev efterfølgende anholdt mistænkt for overtrædelse af loven om ondsindet kommunikation og skal nu afhøres.

Sydvest for Birmingham er to mænd blevet anholdt af West Mercia Police. Der er tale om en 50-årig mand fra Powick nær Worcester og en mand i 60'erne fra Shropshire.

Mark Roberts siger til Independent, at et dedikeret hold af efterforskere lige nu arbejder sig igennem en stor bunke af anmeldelser fra hele landet.

Når UKFPU vurderer, at et opslag på de sociale medier har krænkende karakter, beder enheden de sociale medieselskaber om at spore vedkommende, der står bag opslaget.

Når synderen er identificeret, bliver dennes oplysninger givet videre til den relevante politistyrke, der så skal efterforske yderligere og foretage en passende handling i samarbejde med den engelske anklagemyndighed, Crown Prosecution Service (CPS).

264 anholdelser i England på et døgn

Independent skriver, at der var 897 fodboldrelaterede hændelser og 264 anholdelser rundt om i England i de 24 timer, der omringede EM-finalen søndag.

En talsperson for Twitter har udtalt, at det sociale medie har fjernet over 1000 opslag med racistiske udfald og kommentarer mod engelske fodboldspillere.

Italien vandt finalen efter straffesparkskonkurrence. Det var italienernes første EM-triumf siden 1968.