Fodbold

Spillerforening sender Esbjerg-sag videre til Arbejdstilsynet

Spillerforeningen føler sig nødsaget til at gå videre med sagen om hårdhændede træningsmetoder i Esbjerg.

Spillerforeningen har uden held forsøgt at få ledelsen i fodboldklubben Esbjerg til at gøre noget ved de hårdhændede træningsmetoder, cheftræner Peter Hyballa ifølge flere medier praktiserer.

Derfor går spillernes fagforeningen nu videre med sagen. Arbejdstilsynet er blevet bedt om at kigge nærmere på forholdene i 1.-divisionsklubben.

Det fortæller direktør i Spillerforeningen Michael Sahl til Ekstra Bladet.

- Vi har i nogle uger været i dialog med ledelsen i Esbjerg fB, men det er der ikke kommet noget ud af, så derfor har vi i tirsdags rettet en formel henvendelse til klubben på baggrund af den grænseoverskridende adfærd, som også har været beskrevet i flere medier, siger Michael Sahl til avisen.

- Det har ikke fået klubben til at ændre på tingene.

- Derfor føler jeg også, at vi nødsaget til at gå videre med sagen, for jeg føler i den grad, at der nu er behov for klart og tydeligt at sige fra over for en kultur eller bare en tendens, hvor dine personlige rettigheder som ansat i Danmark - og som menneske - bliver udfordret. Det kan og vil vi ikke acceptere.

Ubehagelig stemning

I spillernes anonyme beretninger, som er blevet bragt i flere medier, fremgår det blandt andet, at tyske Peter Hyballa er gået hårdt til flere unge spillere, at han har kommenteret og hånet spilleres vægt, og at der er skabt en ond stemning.

Bestyrelsesformanden i Esbjerg, Michael Kalt, fortalte i sidste uge, at man har bedt Peter Hyballa om at justere sin adfærd, og at det ikke er okay at tale grimt til de ansatte eller straffe dem fysisk.

I et interview med Süddeutsche Zeitung torsdag stillede Peter Hyballa sig uforstående over for, at spillerne er gået til medierne.

Hyballa mener, at uenighederne i Esbjerg slet ikke er unormale i professionelle fodboldklubber.

- Jeg er træner i krop og sjæl, og selvfølgelig er jeg krævende, for min træning er både intens og attraktiv.

- Vi er ved at ændre noget her, og hvis man ændrer noget, er det ikke alle, der kan lide det, siger Peter Hyballa til Süddeutsche Zeitung.