Fodbold

FCM-træner nedtoner ballade

FCM er uden flere stjerner, der rygtes væk, men det betyder ikke noget for kampen mod Celtic, siger træneren.

FC Midtjylland er uden flere af sidste sæsons profiler før tirsdagens kvalifikationskamp i Champions League mod Celtic, selv om de stadig er på lønningslisten hos midtjyderne.

Det drejer sig om angriberen Sory Kaba, kantspilleren Awer Mabil samt midtbanespillerne Frank Onyeka og Jens-Lys Cajuste.

De fire var heller ikke med i fredagens 1-2-nederlag hjemme til OB i Superligaen.

FCM-træner Bo Henriksen afviser at forklare nærmere om årsagen til fraværet af hver enkelt spiller.

- Der er mange forskellige ting ved hver enkelt spiller. Så at gå ind i personaleanliggender ved hver enkelt spiller vil være helt unfair.

- Jeg fokuserer på dem, jeg kan bruge. Det er dem, jeg bruger tid på, siger Bo Henriksen på mandagens pressemøde.

Mest virak har der været omkring Kaba, som ifølge Ekstra Bladet har nægtet at spille en testkamp før sæsonen samt at indgå i en træningsøvelse, hvor han ikke blev brugt som den forreste angriber.

Bo Henriksen vil direkte adspurgt ikke uddybe, hvad Kaba helt præcist har gjort galt.

- Jeg har ingen interesse i at gå ind i nogen større filosofiske tanker, omkring hvad der er sket. Det er et personaleanliggende, som vi har internt. Der er sagt nok om det, siger han.

Bo Henriksen har oplevet mere vanvittige ting

FCM-træneren nedtoner, at det har indflydelse på resten af truppen eller kampen mod Celtic.

- Intet. Intet som helst overhovedet. Det er noget, jeg har vidst i en længere periode om Kaba (at han vil væk, red.).

- Og så er der rigtig mange andre - Jens-Lys, Frank og Mabil - som et eller andet sted ikke er en del af det her i opstarten, men som stadig er på lønningslisten i FC Midtjylland.

- Men det har overhovedet ikke haft nogen effekt - hverken i kampen mod OB eller denne her kamp, bedyrer han.

Bo Henriksen mener tværtimod, at det er normalt i en opstart, at der er tvivl om en række spillere midt i et transfervindue.

- I forhold til hvad jeg har været vant til af vanvittige ting, og hvor mange spillere man havde eller ikke havde, så er det her bare en lille uoverensstemmelse.

- Eller uoverensstemmelse er det jo ikke engang. Det er en lille ting, i forhold til hvad der er vigtigt. Det er, at dem der er i spil, får så meget kærlighed som overhovedet muligt, siger Bo Henriksen.

En positiv indvirkning

FCM er stadig en samlet enhed trods tvivlsspørgsmålene, forsikrer han.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det kun har en positiv påvirkning. I sidste ende er vi en del af noget større end os selv. Det handler ikke om mig, Sory Kaba eller for den sags skyld Claus Steinlein.

- Det drejer sig om helheden, som er det vigtigste for en hvilken som helst kultur, som skal skabe gode resultater. Vi skal yde vores ypperste alle sammen, siger Bo Henriksen.

Han vil heller ikke afskrive Kaba på holdkortet i FCM i fremtiden.

- Sory Kaba kan sagtens komme til at spille flere fodboldkampe, hvis han er bedre end de andre. Man får, hvad man bidrager med. Det drejer sig om, hvad der bedst for FC Midtjylland, siger Bo Henriksen.