EM fodbold

Henrik Larsen har fået sin legendariske EM-trøje tilbage

- Tak for hjælpen til alle, der har gjort en indsats for at få den tilbage, skriver EM-topscoreren fra 1992.

Henrik 'Store' Larsen kan ånde lettet op.

Han har nemlig fået sin landsholdstrøje tilbage, efter den blev stjålet under EM-slutrunden fra en udstilling.

- Godt nyt fra DBU. Trøjen kom med posten her til morgen, så det er jeg glad for. Tak for hjælpen til alle, der har gjort en indsats for at få den tilbage, skriver Henrik Larsen på Facebook.

Henrik Larsen forklarer til TV 2 SPORT, at DBU har modtaget en pakke, hvor trøjen var i. Og det glæder den tidligere landsholdsspiller.

- Det er dejligt, at den er kommet tilbage, og at der er nogle, der har talt manden til fornuft, efter han har skruet den ned fra udstillingen. Så den er på rette hylde igen, siger Henrik Larsen til TV 2 SPORT.

- Jeg blev ringet op af DBU her til morgen, da der var kommet en pakke hos dem, hvor trøjen var i. Den kom med posten, og der var en seddel i, hvor der stod, at det ikke var ham, der sendte pakken, der havde taget den. Han var bare tredje led.

- Folk var irriterede over, at den manglede

Efter tyveriet tilbød Henrik Larsen endda gerningsmanden til tyveriet frit lejde, hvis han afleverede trøjen – personligt til EM-topscoreren eller til DBU.

Det er åbenbart for fristende for folk

Henrik 'Store' Larsen

Trøjen var en del af en EM-udstilling på Ofelia Plads. Udstillingen fra EM 1992 rummede også den pokal, Danmark fik som vinder af EM og en række andre effekter. Den blev etableret af blandt andet tidligere pressechef i DBU Frits Ahlstrøm i 2017 i forbindelse med markeringen af 25 året for EM-triumfen.

Foruden glæden over at få sin trøje tilbage, smiler Henrik 'Store' Larsen også over den hjælp, han har fået med at skaffe trøjen tilbage.

- Jeg tror også, at andre folk var irriterede, fordi det var noget, de skulle nyde i udstillingen. Folk var trætte af, at man ville stjæle sådan noget. Så der har været mange folk, der har delt, hjulpet og så videre. Det er nok også derfor, at den er kommet frem igen, siger han.

- Jeg tror også, at man er klar over nu, at man skal være lidt mere forsigtig fremadrettet. Det er åbenbart for fristende for folk.

Tyveriet blev også meldt til politiet, men Henrik Larsen regner ikke med, at der skal ske mere i sagen.

Den legendariske landsholdsspiller blev topscorer ved EM i 1992 ved at score tre vigtige mål mod Frankrig og Holland undervejs mod den danske EM-triumf.

Henrik Larsens trøje nummer 13 var udstillet på EM '92-museet, der de seneste måneder har rejst land og rige rundt.
En skuffet Henrik Larsen konstaterer søndag, at trøjen er blevet stjålet.