Fodbold

Schmeichel til 'skammelige' medier: - Har jeg aldrig sagt

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel kalder opdigtede citater, der har figureret på sociale medier, for noget 'værre vrøvl'.

Mangt og meget er blevet skrevet og sagt om Danmarks EM-semifinalenederlag til England. Og i særdeleshed omhandlende Raheem Sterling, der trak det afgørende straffespark i overtiden.

Men det er ikke alle udsagn, som er lige sandfærdige. De seneste dage har der cirkuleret citater fra Kasper Schmeichel på det sociale medie Twitter. Ord, som er opdigtede, slår den danske landsholdsmålmand fast:

- Jeg ved ikke, hvor det 'citat' fra de sidste par dage stammer fra. Det er noget værre vrøvl. Jeg har aldrig sagt det, og "nyhedsmedierne" burde skamme sig for at dele det uden en kilde,' skriver Schmeichel på sin egen Twitter-profil.

Ordene, som Schmeichel ikke har sagt, er blevet delt flittigt på de sociale medier. Tager man blot to af Twitter-profilerne ud, har de usande citater nået mere end en million mennesker.

Footy Accumulators med over 600.000 følgere samt FutbolBible med 269.000 følgere har blandt andet delt ordene, som den danske landsholdskeeper aldrig har sagt. Opdigtede ord, der lød således:

- Jeg er ligeglad med, at Italien vandt, men jeg ville ikke have England til at vinde på grund af den dårlige dom i vores semifinale. Mit hjerte bløder stadig, fordi jeg personligt oplevede, at Sterling filmede. Det var klar film, sådan lød det falske citat, som Schmeichel nu selv har skudt ned.

Footy Accumulators har sidenhen slettet tweetet med citatet.

Danmark tabte som bekendt EM-semifinalen 1-2 til England efter forlænget spilletid. I finalen var det Italien, der løb med guldet efter afgørelse på straffesparkskonkurrence.