OL Tokyo 2020

Brasiliansk fodboldikon scorer for femte OL i træk

35-årige Marta Vieira da Silva scorede onsdag for femte OL i træk et mål for Brasilien.

Det er næsten 17 år siden, at Marta Vieira da Silva – blot kendt som Marta – lavede sit første mål for Brasilien ved et OL.

Det var ved sommerlegene i Athen. Siden gjorde hun det også i Beijing i 2008, i London i 2012 og på hjemmebane i Rio de Janeiro i 2016.

Onsdag blev hun så den første kvindelige fodboldspiller nogensinde til at score ved fem olympiske lege i træk, da hun bragte Brasilien foran 1-0 mod Kina i fodboldturneringen ved OL i Tokyo, der er begyndt to dage før åbningsceremonien.

Marta var på pletten og sparkede en returbold i mål efter rodet spil i kinesernes felt kort inde i kampen.

Den 35-årige angriber anses for at være den bedste kvindelige fodboldspiller nogensinde. Martas mål onsdag var hendes 110. for nationalmandskabet i landskamp nummer 160.

Hun har rekorden for flest mål scoret ved VM-slutrunder med 17. De er blevet lavet i fem forskellige slutrunder.

Marta er seks gange blevet kåret som verdens bedste kvindelige fodboldspiller, inklusive fem år i træk fra 2006 til 2010.

Holdkammerat har deltaget ved syv olympiske lege

Det var ikke kun Marta, der satte en imponerende rekord i Brasiliens møde med Kina. Det gjorde hendes holdkammerat Miraildes Maciel Mota – kendt som Formiga – også.

Med sin optræden mod kineserne har den 43-årige midtbanespiller nemlig været på banen ved syv olympiske lege i træk som den første kvindelige fodboldspiller nogensinde.

Formiga OL-debuterede ved legene i Atlanta i 1996, hvilket var det første OL med kvindefodbold på programmet.

Brasilien har aldrig vundet OL i kvindefodbold. I 2004 og 2008 nåede sydamerikanerne frem til finalen, men tabte begge gange til USA.