Fodbold

FCK kender Torpedo BelAZ-Zhodino lige så godt som Superligahold

Godt scoutingarbejde og gode muligheder for at se hviderussisk fodbold på video skal hjælpe FC København til sejr over Torpedo BelAZ-Zhodino.

Du kan se FCK's første kvalifikationskamp mod Torpedo Zhodino på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Torpedo BelAZ-Zhodino.

Det hedder FC Københavns modstander torsdag, når de på hjemmebane i Parken møder den hviderussiske klub i den nystartede turnering Conference League.

Selvom man er fodboldkyndig, er det formentlig de færreste danskere, der har hørt om klubben. Alligevel er FC København lige så godt forberedt til kampen, som hvis modstanderen hed FC København, AaB eller OB.

- Vi har fået lige så meget information, som hvis vi havde mødt et hold i Superligaen. Så vi er godt forberedt, siger Nicolai Boilesen til TV 2 SPORT.

Tidligere kunne det være svært for klubber at finde så meget information om en europæisk modstander, hvis det var et ukendt klubnavn, der blev trukket op af bowlen ved lodtrækning.

Afstemning

Holder du med de danske hold, når de spiller europæisk?

Men scouting-arbejde og mere tv-dækning har ændret ved det. Både træner Jes Thorup og resten af spillerne har derfor set godt med video af deres kommende modstander.

- Det er typisk hviderussisk med et par store og stærke i forsvaret, men de mangler måske lidt fart. Fremme på banen har de virkelig noget fart, noget pågåenhed og noget individuel kvalitet. Så det bliver en fin mundfuld, siger Jes Thorup.

- Kendte ikke så meget til dem, da vi trak dem

FC København har kvalificeret sig til et europæisk gruppespil i 13 af de seneste 15 sæsoner. Men selvom de har mødt adskillige europæiske hold, så var Torpedo BelAZ-Zhodino alligevel en ukendt størrelse for spillerne, inden de begyndte at forberede sig på kampen.

- Det er ikke meget hviderussisk fodbold, jeg ser i weekenderne. Det er det ikke, siger Jonas Wind.

Det samme medgiver Nicolai Boilesen.

- Jeg må da være ærlig og erkende, at jeg kendte ikke så meget til dem, da vi trak dem, siger han.

FC København har tidligere mødt et hviderussisk hold, da de i 2010 mødte BATE Borisov i Champions League-kvalifikationen, hvor de vandt samlet.

Torsdag gælder det så Torpedo BelAZ-Zhodino, og du kan se kampen på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra klokken 18.45.