OL Tokyo 2020

Nu vil Dani Alves have den sidste medalje, han mangler

38-årige Dani Alves får OL-debut, når han sammen med Brasilien skal deltage i fodboldturneringen.

Den brasilianske fodboldspiller Dani Alves har været med til at vinde adskillige store turneringer i sin karriere - men han mangler en medalje i samlingen.

Den 38-årige back med fortid i storklubber som Barcelona, Juventus og Paris Saint-Germain indleder torsdag sin jagt på OL-guld, når Brasilien møder Tyskland i sin første kamp ved legene i Tokyo.

- Selv om jeg har oplevet store øjeblikke i min karriere, så har jeg sommerfugle i maven, fordi det her er min første gang, siger Dani Alves ifølge Reuters.

Ved OL må holdene kun have tre spillere over 24 med. Hos Brasilien er Dani Alves en af dem, og han er dermed minimum 14 år ældre end flere af sine holdkammerater.

- De, der kender mig, ved, at jeg har en ungdommelig ånd, og fordi det er min første gang, så vil jeg få den samme oplevelse som de unge gutter, siger Dani Alves, der i dag spiller for Sao Paolo i Brasilien.

- En speciel følelse

Selv om han er rutineret og er en af de største internationale stjerner ved OL, så er han mødt op med stor ydmyghed.

- Det er en virkelig speciel følelse, jeg har. Jeg er taknemmelig for muligheden, og jeg håber, jeg kan leve op til de forventninger, der er til turneringen og vores landshold, siger Dani Alves.

Brasilien har i Evertons Richarlison også en anden stor stjerne, som normalt optræder på A-landsholdet.

Spanien har udtaget flere af de spillere, der for nylig var med til at spille nationen i EM-semifinalen. Det gælder blandt andre Pedri og Eric García fra Barcelona, Unai Simón fra Athletic Bilbao og Dani Olmo fra RB Leipzig.

OL-turneringen består af fire grupper med fire hold. De to bedste mandskaber i hver gruppe går videre til kvartfinalerne.