Fodbold

FCK får perfekt start i Europa og ydmyger modstander

FCK fik flere af de store profiler i gang, da de hjemme i Parken udspillede hviderussiske Torpedo-Belaz Zhodino.

Der var lidt startvanskeligheder. Men da FCK først kom op i omdrejninger, satte de hviderusserne på plads.

Anført af en sprudlende Rasmus Falk spillede FCK sig til et glimrende udgangspunkt inden returkampen i Hviderusland mod Torpedo-Belaz Zhodino.

FCK-profilen scorede et flot mål kort før pausen, og i 2. halvleg så de hvidklædte sig ikke tilbage. I overtiden fik Torpedo dog et mål på frispark, men da udebanemål ikke tæller 'dobbelt' som førhen, betyder det ikke meget i det samlede regnskab.

FCK 4 - 1 Torpedo

  • 43' 1-0: Rasmus Falk
  • 47' 2-0 Kamil Wilczek
  • 62' 3-0 Kamil Wilczek
  • 66' 4-0 Jonas Wind (straffe)
  • 92' 4-1 Fabricio Oya

- Det var svært at komme igennem i starten. Det løsnede lidt op efter 1-0-målet, og så gik det bedre derfra. De stod godt og var svære at komme igennem. Vi gjorde det måske ikke helt godt nok, men vi kom godt efter det, siger Rasmus Falk til TV 2 SPORT umiddelbart efter kampen.

Kampen var en del af anden kvalifikationsrunde. Hvis FCK vinder samlet over de to opgør, skal de også igennem tredje kvalifikationsrunde samt to playoff-kampe.

Klarer FCK sig igennem hele kvalifikationen bliver de en del af gruppespillet i Conference League, som er UEFA's nye europæiske turnering. Det er tredje led i fødekæden efter Europa League og Champions League på toppen.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Københavnerne imponerede ikke før pausen og havde svært ved at nedbryde dagens modstander.

Men FCK fortsatte tålmodigt med varierende angreb både over kanterne og gennem den centrale del af banen, hvilket knækkede gæsterne.

Torpedo var tæt på en overraskende føring i 12. minut, da kantspilleren Ernest Astakhov sparkede fladt forbi den fjerneste stolpe efter en kontra.

Se Rasmus Falks flotte 1-0-scoring mod Zhodino her. Video: TV 2 SPORT

FCK havde flest chancer, og både backen Kevin Diks og midtbanespilleren Lukas Lerager burde have bragt hjemmeholdet foran midtvejs i første halvleg.

I front kom københavnerne to minutter før pausen, da midtbanekreatøren Rasmus Falk snød Torpedos defensiv med et skarpt træk og sparkede bolden over i det lange hjørne til 1-0.

Anden halvleg var blot et minut gammel, da Torpedo-målmand Vladimir Bushman gav en ripost, som FCK-angriber Kamil Wilczek sparkede i nettet til 2-0.

Wilczek gjorde det også til 3-0 et kvarter senere, da han sparkede et fladt indlæg i nettet.

Jonas Wind scorer med en fræk "Panenka" mod Zhodino. Video: TV 2 SPORT

Minuttet senere blev Wilczeks afslutning blokeret af en hånd fra Torpedo-forsvaret. Det gav et straffespark til FCK, som angriberen Jonas Wind udnyttede med et vip midt i målet til 4-0.

Torpedo fik reduceret til 1-4 i tillægstiden ved midtbanespilleren Fabricio Oya, og dermed har FCK et tremålsforspring med til returkampen, hvor udebanemål ikke længere er i spil, efter reglen er blevet sløjfet.

Returkampen afvikles på Tsentralnyi Stadion i russiske Kazan. Det har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) bestemt på grund af EU-sanktioner mod Hviderusland.