Fodbold

FIFA får kvindelig kommentator for første gang i historien

Den tidligere engelske landsholdsspiller Alex Scott bliver den første kvindelige, engelsktalende stemme i det populære videospil FIFA.

Når du til efteråret har erhvervet dig det nye FIFA og sætter dig ned for at spille fodboldspillet for første gang, bliver du introduceret for en ny stemme.

Den tidligere engelske landsholdsspiller og Arsenal-profil Alex Scott bliver nemlig kommentator i FIFA 22.

Den glædelige nyhed bringer hovedpersonen selv på sine sociale medier.

- Jeg er glad for endelig at dele nyheden om, at jeg tilslutter mig FIFA-familien og skal kommentere i FIFA 22.

- Det er et stort øjeblik for FIFA, for fodbold og for kvinder og piger verden over. Det er også et stort øjeblik for mig personligt og professionelt, skriver Scott på Twitter.

Alex Scott er allerede et velkendt ansigt og en genkendelig stemme i det britiske.

Alex Scott interviewer den engelske fodboldspiller Jermain Defoe.

Her arbejder hun som TV-vært for både BBC og Sky Sports i forbindelse med fodbold.

Alex Scott bliver den første kvindelige, engelsktalende kommentator i det verdenskendte spil. Ansættelsen af Scott vil dog forhåbentligt blive en løftestang for lignende ansættelser fremover, skriver Scott.

- Mens jeg er den første engelsktalende, kvindelige vært til at indgå i FIFA, så vil jeg helt sikker ikke være den sidste. Jeg ved, det her blot er starten på en stærkere kvindelig fodboldrepræsentation fra FIFA og den samlede fodboldverden, skriver den tidligere fodboldstjerne.

Alex Scott for det britiske OL-landshold i 2016.

Ifølge britiske Daily Mail bliver Scotts rolle i FIFA at være sidelinjereporter, hvorfor hun bliver den første kvindelige stemme i fodboldspillet. Her erstatter hun Alan McNally i karrieredelen, som er et element i FIFA, hvor du spiller offline og kan styre hvilken som helst klub.

36-årige Scott spillede 140 landskampe for England i sin tid som aktiv fodboldspiller. Efterfølgende har hun taget en uddannelse i sportsjournalistik og broadcasting.

Scott var også en stor del af BBC's EM-dækning, der netop er overstået.