Fodbold

Hylder 'genialitet', der satte FCK i gang

FCK vandt torsdag aften 4-1 i Conference League, hvor Rasmus Falk startede målfesten med en verdensklasse detalje.

Omringet af sortklædte spillere var Rasmus Falk nærmest alene på kanten af mostanderens felt.

To skærende træk senere var FCK-stjernen igennem det hviderussiske forsvar. Og bum. 1-0 til FCK.

Som han har gjort så mange gange før, viste Falk sig frem fra sin bedste side, da han satte FCK i gang den første af to kvalifikationskampe mod Torpedo Zhodino i Conference League.

- Rasmus Falk er bedre end alle de andre i dag. Og det har han været rigtig, rigtig tit. Hviderusserne går døde, da han laver den genialitet, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Jakob Michelsen.

Han kunne ikke få armene ned over Falks flotte solomål. Og generelt var den tidligere Superliga-træner bare yderst begejstret for Falks indsats i storsejren over det hviderussiske mandskab.

Målet var meget tilfredstillende. Det var bare instinkt

Rasmus Falk

Den holdning står fodboldeksperten ikke alene med. Både Falks holdkammerat Jonas Wind og cheftræner Jess Thorup roser den erfarne FCK'er.

- Det er dejligt at have den slags spillere. Falk kan noget på egen hånd, og det ser vi i dag. Det er ikke hver dag, han sparker så godt med venstre, men det var fandeme et godt mål. Så cadeau til ham, siger Jonas Wind, der scorede til 4-0 til FCK på et frækt straffespark.

FCK spillede en flot 2. halvleg, da de vandt 4-1 over Torpedo Zhodino i den første af to kvalkamp i Conference League. Video: TV 2 SPORT

Ser det hver dag til træning

Også cheftræner Jess Thorup er glad. Men han ser det også på den måde, at han forventer den slags genialiteter fra Falk.

- Det var en svær kamp i forhold til at skulle nedbryde dem. Og så er det klart, vi har nogle individualister, der kan gøre det. Får vi først Falk retvendt tæt på modstanderens mål, så ved vi, der kan ske noget i forhold til en dribling eller en aflevering til en af medspillerne.

- Vi ved, han kan de ting, og han gør det hver dag til træning, så det er dejligt at se, han også gør det i kampene, siger han til TV 2 SPORT efter kampen.

'Jeg var foran i tanke og handling'

Falk blev efter kampen selv bedt om at forklare det elegante mål.

Der var dog ikke de store matematiske udregninger bag scoring, siger han med et smil:

- Målet var meget tilfredstillende. Det var bare instinkt. Jeg tænkte, jeg skulle fange forsvarsspilleren på det forkerte ben, og så var jeg foran i tanke og handling. Så ja, det var bare instinkt, forklarer Rasmus Falk efter kampen.

4-1-sejren til FCK betyder, at københavnerne rejser til næste uges returkamp med et glimrende udgangspunkt.

Hvis FCK slår Torpedo Zhodino, er de videre til tredje kvalifikationsrunde i Conference League. Kæmper de sig videre fra de to kampe, er de klar til playoff-runden, som også består af to opgør.

Herefter vil FCK være klar til gruppespillet i Conference League.