OL Tokyo 2020

Spanske stjerner skadet i forfærdelig OL-debut

Et stjernespækket spansk OL-mandskab fik en mareridtsstart ved legene i Tokyo mod Egypten.

Spaniens herrefodboldlandshold er kommet til OL for at vinde turneringen, men den mission led et knæk torsdag.

Både resultat- og skadesmæssigt blev OL-åbningskampen nemlig alt andet end en succes for det spanske mandskab, der har taget hele seks EM-spillere med. I en chancefattig affære måtte de gå fra banen med resultatet 0-0 mod profilløse Egypten.

Spanien og Egypten i gruppe C sammen med Argentina og Australien, der spiller senere torsdag.

Real Madrid- og Barcelona-spillere skadet

En chancefattig kamp blev skæmmet af to spanske skader i første halvleg til markante skikkelser på det spanske OL-mandskab.

I midten af halvlegen stoppede FC Barcelona-forsvarsspilleren Oscar Mingueza op. Det lignede et riv i baglåret, og han kunne da heller ikke spille videre.

Kort før pausen var det Real Madrid-spilleren Dani Ceballos’ tur til at blive skadet og skiftet ud. Denne gang så det mere alvorligt ud, da han blev stemplet direkte og hårdt på sin venstre ankel i et hændeligt uheld. Han lå længe og vred sig i græsset, inden han tog sin støvle af og hinkede i omklædningsrummet.

Selvom det var et hændeligt uheld, og Ceballos faktisk begik frispark på egypternes Mohamed Taher, skulle situationen ses igennem på VAR for et muligt rødt kort.

Den jordanske dommer Adham Makhadmeh endte med at stange et gult kort ud til en uforstående Taher.

Udover de to skader var Spaniens eneste nærgående forsøg et langskud på stolpen.

Chancefattige sidste 45 minutter

I anden halvleg fortsatte bekymringerne i den spanske lejr, da EM-angriber Mikel Oyarzabal lagde sig efter at have fået en egyptisk skulder i hovedet. Han lå der længe, men kunne heldigvis fortsætte.

På banen var der også grund til panderynker. Et spansk hold med overvægt af boldbesiddelse kunne simpelthen ikke strikke sig igennem en solid, egyptisk betonvæg af et forsvar.

Tre minutter før tid tilfaldt kampens største chance Spaniens Rafa Mir, der tre meter foran Egyptens mål header direkte ind på keeperen.

Dybt inde i tillægstiden var det anfører Jesus Vallejo, der sendte en oplagt målchance i egypternes sidenet. Det blev kampens sidste tilbud.

Spanierne har på papiret det klart stærkeste hold med til Tokyo. Ved fodboldturneringen deltager U23-spillere samt op til tre ældre spillere. Sidstnævnte mulighed har givet Marco Asensio fra Real Madrid chancen for at deltage ved OL.

Disse 11 spillere startede inde for landet: