OL Tokyo 2020

Stjerne plagede sin klub om OL-deltagelse - skrev historie på 23 minutter

Richarlison blev den første Premier League-spiller i historien til at score et hattrick ved de olympiske lege.

Fodbold i OL-regi er en mærkelig størrelse.

Reglerne foreskriver, at nationerne maksimalt må have tre spillere med, der er født før 1. januar 1997.

Det betyder, at OL i fodbold ikke er et samlingspunkt for de største stjerner. Spillernes klubber jubler heller ikke just over tidspunktet for OL, da det ofte kolliderer med sæsonoptakten.

Derfor måtte Everton-stjernen Richarlison gennem en større diskussion med sin arbejdsgiver. Han insisterede nemlig på at repræsentere Brasilien ved OL, selvom Premier League er lige om hjørnet.

- Jeg havde en diskussion, havde jeg ikke? Jeg brugte en hel dag på at diskutere med Everton og direktøren. Jeg ringede også til den nye træner (Rafael Benitez, red.)

- Det er meget vigtigt for mig at få den her oplevelse. Det modner mig, fordi det bliver vigtigt for mig, sagde den brasilianske stjerne til ESPN tidligere på måneden.

Sagen er den, at Richarlison også er en fast del af det ”normale” brasilianske landshold, hvorfor han i løbet af juni og juli spillede ni landskampe i forbindelse med VM-kvalen og Copa America.

Derfor ønskede Everton, at deres foretrukne angriber skulle hviles. Det ville han ikke, og i stedet indledte han OL med at bevise hvorfor.

Skrev historie

I Brasiliens åbningskamp scorede han således imponerende tre mål på blot 23 minutter, da brasserne vandt 4-2 over Tyskland.

Her skrev Richarlison ligeledes historie, da han blev den første Premier League-spiller til at score et hattrick ved de olympiske lege.

Brasiliens sidste mål i sejren over Tyskland blev scoret af den 21-årige Bayer Leverkusen-spiller Paulinho. De tre brasilianske spillere over 24 år er 38-årige Dani Alves, 28-årige Diego Carlos og 31-årige Santos.

Brasilien og Tyskland er i OL-gruppe med Elfenbenskysten og Saudi Arabien. De to bedste hold avancerer fra gruppen.