Agger får perfekt trænerdebut

Daniel Agger fik en perfekt start på livet som fodboldtræner, da HB Køge fredag aften indledte sæsonen med en 2-0-sejr over AC Horsens.

Det var ikke hvem som helst, der fredag aften stod på sidelinjen, da HB Køge åbnede den nye sæson i 1. division med en kamp på udebane mod AC Horsens.

For her debuterede Daniel Agger nemlig som cheftræner for HB Køge. I øvrigt med Lars Jacobsen som assistenttræner.

AC Horsens 0-2 HB Køge

  • 60': 0-1, Pierre Larsen
  • 86': 0-2, Marius Elvius

Og de to landsholdskoryfæer fik lidt af en drømmestart på tilværelsen som fodboldtrænere, da HB Køge besejrede Superliga-nedrykkerne fra AC Horsens med 2-0 på udebane. Det var to flotte mål i anden halvleg, der gjorde forskellen.

- Det var ligesom at være på banen. Det er den følelse, vi er her for. Vi er her for at skabe resultater.

- Vi stod godt på banen og gav ikke mange chancer væk. Og så scorer vi nogle flotte mål, siger Daniel Agger til TV 3 SPORT efter kampen.

Daniel Agger og Lars Jacobsen blev præsenteret som ny trænerduo i HB Køge tilbage i marts, men det var altså først fredag, at de to uprøvede trænere for første gang stod i spidsen for den sjællandske førstedivisionsklub.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Resultatet var dog det stort set eneste positive for HB Køge, som virkede lammet af premierenerver, hvilket var bedst symboliseret ved den tidligere Liverpool-spiller Jon Flanagan, som virkede langt fra fordums styrke.

AC Horsens var klart bedst i store perioder af kampen, men østjyderne udviste mangel på effektivitet på den sidste tredjedel af banen, og derfor fik de sjældent spillet sig frem til store chancer.

Den første HB Køge-scoring kom efter en time, da Pierre Larsen blev sendt alene af sted mod mål. Den tidligere Fremad Amager-spiller trak mod baglinjen og tippede elegant bolden over Horsens-keeperen fra en spids vinkel.

Kort før slutfløjt blev sømmet banket i Horsens-kisten, da Marius Elvius med et brag af et fladt spark udplacerede Marcus Bobjerg i Horsens-kassen.

Dermed kunne de tidligere landsholdskæmper Daniel Agger og Lars Jacobsen løfte armene i triumf efter en kamp, der ikke var synderligt medrivende.

I Fredericia var det anderledes underholdende. Hjemmeholdet var stærkt spillende og skabte mange chancer mod gæsterne fra Hobro IK.

Samson Iyede blev fredericianernes helt store helt, da han stod for de to scoringer, der sikrede klubben en 2-0-sejr over den tidligere superligaklub.

En af favoritterne til en topplacering, FC Helsingør, kom ligeledes godt fra start. Klubben slog således Fremad Amager med 1-0 på et mål af Tonni Adamsen.