Kjær hyldes af sin træner, der selv har haft hjertestop

Simon Kjærs træner i italienske AC Milan, der selv har haft hjertestop, lovpriser danskerens indsats i forbindelse med Christian Eriksens kollaps.

Simon Kjær er blevet hyldet vidt og bredt for sin ageren, da Christian Eriksen faldt om i EM-kampen mod Finland.

Nu melder hans cheftræner i AC Milan, Stefano Pioli, sig også i koret.

Den 55-årige italienske træners ord kommer endda med ekstra tyngde, da han selv har haft hjertestop under en fodboldkamp.

- Jeg kender allerede Simons værdi. Han har en sjælden intelligens og følsomhed, og han brugte disse egenskaber til at redde en ven. Han var klar og "præcis" selv på et så dramatisk tidspunkt, siger Stefano Pioli til den italienske avis Il Fatto Quotidiano.

Simon Kjær bevarede overblikket og holdt hovedet koldt, da han var hurtig til at hjælpe Christian Eriksen i situationen, efter at han faldt om i slutningen af første halvleg i den første EM-kamp i Parken.

Fik selv hjertestop

Tilbage i 1998, da Stefano Pioli selv var spiller, blev han ramt af et hjertestop.

- Jeg fik hjertestop under en kamp. Jeg kan ikke huske noget, og jeg havde først modet til at se det igen mange måneder senere, siger han.

AC Milans fans har tidligere været ude og lovprise deres danske forsvarsspiller og har opfordret til, at han burde blive klubbens nye anfører. Også fans fra ærkerivalerne, Inter, har tidligere hængt et banner op, hvor de takkede Simon Kjær for sin indsats.

Simon Kjær og AC Milan indleder Serie A på udebane mod Sampdoria 23. august.