Fodbold

Esbjerg fB står bag udskældt træner: Spillere kan vælge at rejse

Spillerne i Esbjerg kan få ophævet deres kontrakter, hvis de ønsker det, fastslår Paul Conway.

Esbjergs spillere kan få ophævet deres kontrakter og skifte væk fra fodboldklubben, hvis de ønsker det.

Det er beskeden fra bestyrelsesmedlemmet Paul Conway i et interview med jv.dk, efter at 21 spillere i et åbent brev til ledelsen har udtrykt "stærk mistillid" til træner Peter Hyballa.

- Så må de komme til mig, så snakker vi om det, og hvis de ønsker at afbryde samarbejdet, så gør vi det. Hvis vi altså kan blive enige om, at det skal ske uden økonomisk kompensation, siger Paul Conway til jv.dk.

Her slår fast, at ledelsen i klubben bakker op om cheftræneren. Og langer ud efter spillerne for deres ageren.

- Det er så uprofessionelt, så jeg aldrig har oplevet noget lignende. Det kan aldrig blive spillerne, der kommer til at afgøre, hvem der skal spille, og hvem der skal være træner.

- Vores træner hedder Peter Hyballa, vi har fuld tillid til ham, og det her ændrer intet ved det, siger Paul Conway til jv.dk.

Ifølge Conway snakkede han med nogle af spillerne mandag, og her blev parterne enige om at snakke igen fredag, men siden er det åbne brev altså blevet udsendt, hvilket Conway kalder "latterligt".

Spillerforeningen, der udsendte spillernes åbne brev, afviser over for B.T., at nogen af spillerne har bedt om at få ophævet deres kontrakter.

- Spillerne skal passe deres arbejde, og det er også det, vi rådgiver dem til. Og så skal ledelsen også passe deres og sørge for at bringe det her i orden, siger direktør i Spillerforeningen, Michael Sahl Hansen, til B.T. og tilføjer:

- Vi skal selvfølgelig passe på spillerne, for hvis man bliver væk, så kan man også ende ud i noget, der kan have konsekvenser for ens egen ansættelse. Det er vigtigt for os, at vi passer på spillernes kontrakter.

Forsvarsspilleren Kasper Pedersen fik tirsdag ophævet sin aftale. Ifølge eget udsagn på grund af uroen i klubben. Han har siden skrevet kontrakt med den norske klub Stabæk.