Fodbold

FCK stormer videre i Conference League-kval

FC København hentede endnu en storsejr mod Torpedo Zhodino og er videre i kvalifikationen til Conference League.

FC Torpedo Zhodino 0 - 5 FC København

  • 0-1: Kevin Diks (27')
  • 0-2: William Boving (66')
  • 0-3: Rasmus Højlund (68')
  • 0-4: William Boving (75')
  • 0-5: Rasmus Højlund (90+3')
  • FC København vinder 9-1 samlet

Dermed er FCK klar til tredje kvalifikationsrunde i Conference League. Her skal københavnerne møde Lokomotiv Plovdiv fra Bulgarien. De to opgør spilles 5. og 12. august med første kamp ude og returkamp i Parken.

Sådan forløb kampen /ritzau

Danskerne sad fra start på kampen torsdag aften, som blev spillet på neutral grund i russiske Kazan grundet EU-sanktioner mod Hviderusland. FCK-keeper Kamil Grabara i målet var så godt som arbejdsløs gennem hele kampen.

Da Kevin Diks samtidig prikkede en nedfaldsbold inde i feltet i kassen godt halvvejs i første halvleg, var den spinkle rest af spænding trukket ud af forestillingen.

Det var hollænderens første mål for klubben siden ankomsten denne sommer.

Pep Biel gjorde det faktisk også til 2-0 få minutter senere, men en fejlagtigt dømt offside annullerede scoringen.

Målet til 2-0 kom i stedet midtvejs i anden halvleg, da Peter Ankersen med en flot chippet aflevering ind i feltet fandt William Bøving. Den unge angriber kvitterede med en lige så flot flugter i medløb og fordoblede føringen.

Hjemmeholdet var mentalt stemplet ud af kampen, og en elendig hviderussisk tilbagelægning gav Rasmus Højlund en friløber og første scoring for FCK's førstehold minuttet efter.

William Bøving nåede også at gøre det til 4-0 på et afrettet skud, inden han blev skiftet ud. Fra bænken kunne han se Rasmus Højlund udnytte endnu en friløber til 5-0 og lukke kampen i overtiden.