Fodbold

"Torskedumt" - AGF-profil smidt ud for film

Jon Dagur Thorsteinsson måtte forlade det aarhusianske græstæppe i utide, efter han fik sit andet gule kort.

Det var ikke kun regnen, der gjorde første halvleg sur for AGF'erne i returkampen i Europa Conference League-kvalifikationen mod nordirske Larne FC. En islandsk bommert spillede også ind.

I det 26. minut forsøgte Jon Dagur Thorsteinsson at filme sig til et straffespark, hvilket kampens dommer straffede med et gult kort.

Seks minutter forinden havde den 22-årige kantspiller allerede modtaget en advarsel for brok efter en voldsom tackling, og islændingen måtte derfor tidligt i bad med to gule kort.

Det var absolut ikke nødvendigt, vurderede TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup i kommenteringen.

- Han søger kontakten og bliver ikke ramt. Korrekt gult kort. Det er torskedumt. Det er en fuldstændig vanvittig fejl, når han ved, han har en advarsel i forvejen. Så skal han jo ikke filme sig til et straffespark, lød det.

Ikke tilfreds

Frustrationen var tydelig i den jyske lejr, da han forlod grønsværen i Aarhus.

Flere spillere styrtede mod dommeren, og Thorsteinsson havde heller ikke meget til overs for kendelsen. På vej ud af banen rystede han flere gange på hovedet og kiggede frustreret ned på den våde plæne.

TV 2 SPORTs fodboldekspert i studiet Jakob Michelsen giver sin ekspertkollega helt ret i, at Thorsteinssons handling ikke var smart.

- Det var vanvittigt dumt. Hans reaktion før den første advarsel er slet ikke nødvendig. Han sælger hele holdet og gør det svært for sine holdkammerater, sagde han.

Bedre blev stemningen ikke af, at Larne FC få sekunder før det 45. minut bragte sig foran med 1-0 og yderligere foran i det samlede regnskab.

Det lykkedes AGF'erne at udligne i anden halvleg, men det ændrede ikke på, at de er færdige i Europa med et 3-2 nederlag over to kampe.

Et rødt kort til Jon Dagur Thorsteinsson blev afgørende for, at AGF er ude af Conference League-kvalifikationen. Video: TV 2 SPORT