Udskældt Esbjerg-træner raser over spillernes brev

Esbjerg-træneren langer nu ud efter særligt to spillere, som han mener står bag "sammensværgelsen".

Den tyske træner i 1. divisionsklubben Esbjerg fB, Peter Hyballa, kommer slentrende ned fra tilskuerpladserne.

Han har kurs direkte mod TV 2 SPORTs kamera. Det ser ud til, han er klar til at give interview.

Hun græd og spurgte, om jeg virkelig havde slået nogen. Påstanden er helt ud af det blå

Peter Hyballa, træner i Esbjerg fB

I stedet går han direkte mod spillertunnellen med ordene "you just write what you want" med henvisning til medierne, der i den sidste tid har brugt spalteplads på at beskrive den vilde situation i Esbjerg.

Det bliver ikke til noget interview for os.

Har modtaget trusler

Hyballa blev ansat som træner i maj af den nye amerikanske ejerkreds. Siden har spillerne af flere gange været utilfredse, og torsdag udmøntede utilfredsheden sig i et brev underskrevet af 21 spillere.

Siden har træneren givet interview til det hollandske medie BN DeStem, hvor han fortæller, han er udsat for stor kritik for sin opførsel i Esbjerg fB.

- Jeg modtager trusler via sociale medier nu. Det er kriminel adfærd. Det er racistiske beskyldninger mod mig som tysker, som bliver forbundet med 2. verdenskrig.

- For folk med min nationalitet er det meget følsomt. Det er ikke sjovt for mig. Og ikke godt for mit navn, for jeg har svært ved at få stemplet af, siger han.

Ser det som en sammensværgelse

Brevet, som blev underskrevet af spillerne, indeholdt flere beskyldninger - heriblandt at Hyballa flere gange skulle have været fysisk over for dem.

Træneren oplever hele situationen som en måde at få ham stillet i et dårligt ry.

- Det er en sammensværgelse mellem to ældre spillere, som jeg ser det. De ønsker ikke at deltage i min måde at arbejde på. Sammen med medierne. De lagde pres på de andre spillere for at ødelægge mit navn, siger han.

Spiller blev kaldt tyk

I brevet bliver det også beskrevet, hvordan en spiller er blevet udsat for såkaldt bodyshaming. Spilleren er gentagne gange blevet kaldt tyk, lyder det i brevet.

Trænere afviser ikke direkte beskyldningen, men han udlægger situationen således:

- Han var ikke i form, og så skal man arbejde, siger Hyballa.

Det står ikke i brevet, hvilken spiller der er tale om.

Mor ringede og græd

I Tyskland følger trænerens familie også med i historierne om Peter Hyballa. Og det tager hårdt på særligt moren, der ringede og græd i telefonen.

- Hun spurgte, om jeg virkelig havde slået nogen. Påstanden er helt ud af det blå. Hvis nogen er overvægtige, siger jeg det. Min far er fra Rotterdam, og han lærte mig at være direkte, siger Esbjerg-træneren.

Tyskeren selv er dog ikke bleg for at erkende, at hans træningsmetoder går til grænsen.

- Måske træner jeg for hårdt. Men slår? Fysisk straf? Komplet nonsens. Ville politiet så ikke have været her for længe siden?, lyder det.

Esbjerg møder FC Helsingør på hjemmebane lørdag.